Gå til sidens hovedinnhold

Myggen og Doffen gir ut bok

Erik «Myggen» Mykland og Kristofer «Doffen» Hæstad gir ut bok sammen med tidligere toppspiller Viggo Strømme.

Boken «Best med ball» på drøyt 220 sider er en ren treningsmanual med gode råd og instruksjoner om hvordan man skal utvikle seg som fotballspiller. Ansvar for egen læring er sentralt i boken. Mykland er opptatt av at unge spillere ikke skal komme på trening for å bli trent, men selv ta et tak for å utvikle seg.

- Trening med laget skal være et substitutt til egentrening, ikke omvendt. Bare se på Moa (Mohammed Abdellaoue) og Daniel Fredheim Holm, de leker seg på løkka fortsatt. Det er sånn man utvikler seg. Fotball skal spilles med hjertet, sa Mykland.

Viggo Strømme, tidligere Start- og Vålerenga-spiller, er trener 3-utdannet og jobber for tiden på Norges Toppidrettsgymnas. Han hentet inspirasjon fra Sør-Amerika da han forfattet boken.

- Jeg har vært i Brasil og sett hvordan de klarer å utvikle unge spillere til å bli blant verdens beste. Jeg så etter norsk litteratur om dette, men fant ikke noe. Boka tar for seg hvordan man skal få fram en mentalitet for å bli skikkelig god, sa han og la til at selv om boken i utgangspunktet er myntet på unge i alderen 10-19 år, kan også eliteseriespillere finne gode råd mellom permene.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Meld deg på nå! Her kan du spille ManagerLeague!

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken