Gå til sidens hovedinnhold

Myggen siktet for kokainbruk

Erik Mykland er siktet for bruk av kokain over en lengre periode.

37-åringen, som trener for å komme tilbake som fotballspiller i Start, ble i mars i år siktet for kokainbruken, skriver VG.

- Jeg har gjort noe som jeg ikke er særlig stolt av og som er veldig dumt - og er klar til å ta den støyten som måtte komme, sier Mykland til VG.

- Helt ferdig
Den tidligere landslagsspilleren understreker overfor avisen at dette er alt han vil si om saken.

Myklands forsvarer, Arne Seland, er også ordknapp:

- Siktelsen dreier seg om et forhold tilbake til 2006. Han er helt ferdig med dette nå, sier sørlandsadvokaten bestemt til Nettavisen.

- Er det snakk om store mengder kokain?

- Må stå for hans regning
- Det kan jeg ikke kommentere. Jeg vil ikke gi noen detaljer rundt dette, sier Seland og bekrefter at det ikke er tatt ut noen tiltale i saken.

- Myggen sier selv at han har gjort noe som er «veldig dumt». Hva er din kommentar til det?

- Det får stå for hans egen regning, sier forsvareren.

Politiadvokat Håvar Undeland ved Romerike politidistrikt forteller at det ikke er gjort beslag direkte tilknyttet Mykland - og at politiet mistenker fotballspilleren for å ha hatt en «perifer rolle» i et omfattende narkotikanettverk.

(saken fortsetter under videovinduet)

261163

Nettverk
Mykland skal over en lengre periode ha kjøpt kokain av dette nettverket.

Politiet skal allerede ha tatt nærmere hundre personer - hvorav flere allerede domfelt - og gjort beslag i rundt 100 kilo amfetamin, 160 kilo hasj, 16 kilo heroin og tre kilo kokain.

Erik Mykland er en av Norges mest populære fotballspillere og spilte en sentral rolle i det norske landslagets oppblomstring på 90-tallet. Han regnes også som en av Norges beste spillere noensinne og var kjent for sin kreativitet og løpsstyrke.

Kontroversiell
Han har tidligere spilt for klubber som Panathinaikos, 1860 München og FC København, for å nevne noen. Myggen la opp på grunn av skade i 2004, men forsøker nå å gjøre comeback i Start.

Mykland var også en kontroversiell spiller på grunn av sin røyking og sine nattklubbesøk. Han ble nær sendt hjem fra fotball-VM i 1998 etter å ha vært på byen med landslagskollega Henning Berg.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Fotballgal? Prøv Managerleague du også!

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021