Gå til sidens hovedinnhold

- Myhre ødela karrieren min

Urokråka Robbie Fowler mener det tøffe møtet med landslagskeeper Thomas Myhre i 1998 ødela Liverpool-karrieren.

30-åringen, som nå spiller for Manchester City, hevder i en fersk selvbiografi at kollisjonen med daværende Everton-målmann Myhre vraket både kneet og karrieren.

- Venstrekneet mitt eksploderte, og legene fortalte at skaden var så ille at de ikke kunne garantere noe som helst, ikke engang at jeg kunne spille igjen, sier Fowler i boken.

Etter derbyet for syv og et halvt år siden har Fowler fortsatt scoret noen mål, men har vært langt unna gammel storform.

Tapte fart, fikk skader
- Jeg tapte fart og har siden slitt med skader, medgir han ifølge Liverpool Echo.

I november 2001 ble Robbie Fowler, som startet Liverpool-karrieren som læregutt i 1992, solgt til Leeds. I starten av 2003 gikk ferden videre til Manchesters nest beste klubb.

Like god som Rooney
Fowlers målmagi blomstret under manager Roy Evans, men han slet da Gerard Houllier overtok klubben. Likevel puttet Fowler 18 mål i trippelsesongen 2000/2001. Og i selvbiografien hevder 30-åringen at prestasjonene hans har druknet i alt tullet som skjedde utenfor banen.

- Det Wayne Rooney gjør nå, gjorde også jeg da jeg var på hans alder. Bortsett fra at jeg scoret masse mål og folk sa at jeg var den mest naturlige goalgetteren siden Jimmy Greaves. En del har nok glemt hva jeg gjorde de første årene.

Styret sviktet Evans
Robbie Fowler mener perioden under Roy Evans ikke var så ille som mange vil ha det til.

- Liverpool ble nummer fire, tre, fire og tre i serien, vant ligacupen, kom til FA-cup-finalen og semifinalen i Cupvinnercupen. Vi spilte noe av den beste fotballen i klubbhistorien av og til, men var også av og til helt elendige. Men problemet var ikke mangel på disiplin eller det at manageren ikke var tøff nok. Styret støttet ikke Roy Evans, men ga Houllier 140 millioner pund til spillerkjøp.

Nei til Sheringham
Ifølge Fowler prøvde Evans å hente Teddy Sheringham og Jari Litmanen, men fikk ikke pengene fra styret.

- Det samme skjedde da Marcel Desailly skulle velge mellom Liverpool og Chelsea. Og med Lillian Thuram, Dion Dublin, Jaap Stam og Matt Elliott. Roy prøvde til og med å hente Juninho, men fikk ikke lov å bruke penger. Hadde vi fått et par av de spillerne kunne vi vunnet serien.

Fowler nekter ikke for at det skjedde mye rart utenfor banen. Men avviser at Spice Boys-adferden ødela for ambisjonene.

- Kom ikke her med Spice Boys-dritten. Jeg scoret 30 mål hver sesong for Roy Evans. Bare Ian Rush og Roger Hunt har klart det i Liverpool.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken