Gå til sidens hovedinnhold

Myhre vant keeperduellen

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Etter 3-2 mot Russland gikk landslagssjef Åge Hareide langt i å utnevne Thomas Myhre som Norges nye førstekeeper.

NORGE-RUSSLAND 3-2: Han er ikke førstevalg i Sunderland, og konkurrerer mot Rosenborgs Espen Johnsen. Likevel tyder mye på at Thomas Myhre spilte til seg keeperplassen på landslaget etter kampen mot Russland.

Myhre var veldig god i de 45 minuttene han fikk stå. Johnsen slet mer i sine 45, og fikk to baklengs helt på tampen. Baklengsmålene var verken han eller landslagsledelsen fornøyd med.

- Det er irriterende å slippe inn to mål, sa en noe skuffet Espen Johnsen til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Myhre leder keeperduellen
Åge Hareide og Stig Inge Bjørnebye var klarere.

- Thomas Myhre har spilt godt i de kampene han har stått. Både mot Nord-Irland og mot Serbia spilte han bra. Espen er en veldig god keeper, men han har mye å lære fortsatt. Thomas er mye roligere, sa Åge Hareide.

Klarere kan det egentlig ikke sies.

- Jeg har ikke oversikt over hva som direkte skjer ved selve baklengsmålene, men vi må lære å lede kamper. Da skiltet viser to minutter tillegg, så må vi være kyniske. Da kan vi ikke gjøre dårlige taktiske vurderinger. Espen Johnsen burde sparket ut ballen i stedet for å kaste den ut, sier Bjørnebye.

Selv hevder Espen Johnsen at han ikke fokuserer på den såkalte keeperduellen.

- Men Thomas slapp ikke inn mål. Skryt til ham for det. Jeg må bare prøve å gjøre det så godt som mulig hver gang jeg får sjansen, sier han.

22 kamper på 7 måneder
Thomas Myhre var fornøyd med egen innsats, og slår tilbake mot de som ganske feilaktig påstår at han overhodet ikke får spilletid i Sunderland.

- Det gikk greit. Bra. Og siden oktober har jeg faktisk spilt 22 kamper nå. Det er nesten som å stå i en hel norsk sesong. Og det er en grunn til at jeg ikke spiller også. Jeg var skadet, og konkurrerer mot Mart Poom som har en haug med landskamper, og som ikke har spilt dårlig i de 40 kampene han har stått i år, sier han.

Myhre får uansett stå årets siste seriekamp. Mot Burnley om en drøy uke. Da er nemlig Poom suspendert. Så spørs det om han får sjansen i en eventuell kvalifisering.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021