Det går mot slutten av årets tippeligasesong og dermed også mot slutten av kontraktstiden til en rekke spillere.

Vålerengas Bojan Zajic og Morten Berre er blant de mest profilerte spillerne som er inne det siste kontraktsåret i sin klubb.

Usikkert for Bojan
For øyeblikket er status hos de to klansfavorittene ganske forskjellig. Berre er allerede tilbudt ny kontrakt, mens Bojan går en usikker framtid i møte.

- Når det gjelder Morten, fikk han et tilbud tidlig i høst. Det fikk han på bakgrunn av prestasjonene sine. Han fikk et signal om det ganske tidlig, det har vært og er dialog. Resten må vi bare la ligge til vi er sikre på hvordan tabellen ser ut til slutt. Per dags dato har vi ikke noe svar å gi til de andre, sier Rekdal til Nettavisen.

Dermed må Bojan Zajic og lånesoldat Joseph Baffo vente til sesongen er over før det blir tatt en endelig avgjørelse angående deres framtid. Opsjonen på å kjøpe Jan Lecjaks ble ikke brukt og dermed er tsjekkeren trolig ferdig i klubben.

- Du har en framtid du må tenke på, du har en økonomi du må tenkte på. Det skal være en viss aldersforskjell i stallen. Det har spillerne fått beskjed om også. Bojan vet at vi ikke har sjanse til å gjøre noe som helst per dags dato, sier Rekdal.

Vil avslutte i Vålerenga
Bojan er ikke i tvil om at han ønsker å fortsette i Vålerenga og legger nå alt i hendene til ledelsen i hovedstadsklubben.

- Mitt ønske er å fortsette her. Jeg har vært her i seks år og blitt veldig glad i klubben. Alt avhenger av dem, men for øyeblikket vet jeg ikke hva som kommer til å skje. Jeg vil gjerne avslutte karrieren min her, sier Bojan til Nettavisen.

Skulle det ikke bli aktuelt for Vålerenga å forlenge avtalen til serberen, er han likevel ganske klar på at han kommer til å bli værende i Norge.

- Jeg er hundre prosent sikker på at jeg blir værende i Norge ... hvis jeg finner meg en klubb, sier han med et smil.

Tre mål på tre kamper
På de tre siste kampene, har Bojan scoret tre mål og dermed levert inn en solid søknad om ny kontrakt. Han håper nå at den siste tids prestasjoner blir tatt med i vurderingen.

- Jeg har gitt alt hver gang jeg har fått spille denne sesongen. I de siste tre kampene har jeg scoret tre mål, og jeg føler meg i bra form. Jeg vet ikke om det forandrer noe når det skal avgjøres om jeg får ny kontrakt.

I et lengre intervju med Nettavisen forrige vinter, gjorde Zajic det klart at han helst ønsker en kontrakt på to-tre år. Med samme lønnsbetingelser, er han nå klar for å takke ja til en ettårskontrakt.

- Jeg må se hva de vil tilby meg. Hvis de gir meg ettårskontrakt med samme betingelser som i min nåværende kontrakt, kommer jeg til å skrive under. Hvis ikke, må jeg se hva andre klubber kan tilby.

Berre tar ett år av gangen
I likhet med Bojan, er Morten Berre klar på at han ønsker å ta et nytt år i blått og rødt.

- Vi har snakket litt sammen. Vi skal sette oss ned og snakke litt mer, så får vi se hva det blir til. Det er ikke tatt noen endelig avgjørelse. De siste fem-seks årene har jeg tatt ett år av gangen. Det kommer jeg til å gjøre denne gangen også, sier Berre til Nettavisen.

38-åringen er Vålerengas toppscorer med ni mål så langt denne sesongen.