Gå til sidens hovedinnhold

Én person i Nokas-kø

Mens fangene er på vei til rettssalen, venter 60 pressefolk, en mengde politi og én privatperson utenfor rettslokalet.

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Mens fangetransporten forlot fengselet på vei til rettssalen, er et stort presseombud samlet utenfor rettslokalene.

Den første fangetransporten forlot fengselet i 07.30-tiden. De tiltalte i Nokas-saken fraktes i tre spesialbiler med lydtette celler i.

De kjører med noen minutters mellomrom og vil ankomme rettssalen litt før klokken 08 mandag morgen. Veien forbi rettslokalet, Maskinveien, ble like etter halv åtte sperret med bommer på hver side.

David Toskas kjæreste har også ankommet lokalet.

Ikke mann av huse
Norgeshistoriens største rettssak har foreløpig ikke fått folk til å gå mann av huse i Stavanger. Ved siden av rundt 60 pressefolk og et stort politioppbud, var det bare én privat person på plass i halv åtte-tiden mandag morgen.

Jonas Lura (72) fra Lura i Stavanger har fulgt Nokas-saken med interesse og syklet tidlig mandag morgen til rettslokalet på Forus.

- Jeg har aldri vært i en rettssal før, så nå hadde jeg lyst til å ta en tur for å se hvordan dette foregår, sier han til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen følger rettssaken etter Nokas-ranet direkte og ord for ord fra 08.30 mandag morgen.

- Skal nok gå bra
Sorenskriver Helge Bjørnstad var blant de første involverte som kom til lokalet.

- Dette er en veldig stor sak, og det skal bli godt å komme i gang, sa han da han ankom lokalet halv åtte.

- Har du full kontroll før en så stor sak?

- Full kontroll kan man aldri ha i en slik sak, men dette skal nok gå bra, sa sorenskriveren før han gikk inn for å gjøre sine siste forberedelser.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken