Tidenes minst populære president, George W. Bush, skal neste måned begi seg ut på en internasjonal foredragsturné.

Planen er å holde rundt ti foredrag i løpet året i blant annet USA, Canada, Europa og Asia, skriver The Times.

Et av formålene med foredragene er sannsynligvis å styrke det svekkede imaget Bush har fått i utlandet.

Starter i Canada
Det første foredraget holdes i Calgary i Canada 17. mars for en gruppe forretningsfolk. Pressen får ingen adgang til foredraget.

- Som president under en periode med alvorlige konsekvenser, så vil George W. Bush dele sine tanker rundt hans åtte år i Det ovale kontor og diskutere de store utfordringene som verden står overfor i det 21. århundre, står i foredraget.

Bush har blitt tatt inn under vingene hos Washington Speakers Bureau, som også representerer prominente personligheter som Tony Blair og John Major.

Ekspresidenten vil sannsynligvis generere flere millioner kroner i honorar for foredragene.

Kan ikke matche Bill
Tidligere presidenter får ofte svært lukrative honorarer som foredragsholdere, men Bush vil streve med å matche ekspresident Bill Clinton.

Clinton hadde tjent svimlende 40 millioner dollar på foredrag ved utgangen av 2007, ifølge The Times.

I 2004 fikk han 250.000 dollar for ett foredrag i Citigroup i Frankrike. Han har også holdt foredrag i Norge, men må trappe ned i frykt for interessekonflikter - ettersom kona Hillary har blitt USAs utenriksminister.

Bush lovte at han ville holde seg sysselsatt under sin siste pressekonferanse i Det hvite hus. Han forlot Washington D.C. like etter at Barack Obama holdt innsettelsestalen 20. januar, og tilbrakte sin første måned som arbeidsledig på ranchen i Crawford, Texas. Forrige uke flyttet han inn i sitt nye hjem i Dallas.

Bush etterlater seg et USA i en dyp økonomisk krise, to kriger og et underskudd på en billion dollar.