Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det regn

Finn frem regntøy og paraply, for tirsdag blir det regn i hele landet. Sjekk været.

SUPERSØK:Været 50.000 steder i Norge

FÅ NETTAVISEN PÅ MOBILEN I SOMMER

Bergen hadde nedbørrekord i natt. Det er to år siden sist det har regnet så mye i løpet av et døgn i juli måned i Bergen. Flesland fikk 37,9 mm nedbør, mens det i Bergen sentrum ble målt 36,5 mm nedbør. Både i juli 1999 og i 2002 falt det 57-58 millimeter på et døgn, i 2004 falt det 44,8 mm på et døgn.

Det er likevel ikke dagligdags med 40 mm nedbør i juli i Bergen, mener Storm Weather Center. Nedbørrekorden for juli er på 79,1 mm i løpet av et døgn, men det ble målt i 1938.

Besøk våre sommersider

Regn i hele landet
Det er ventet et nytt lavtrykk på vei inn i landet. Nedbøren kommer først på Vestlandet, men vil etter hvert bre seg nordover og østover.

- Lavtrykket beveger seg raskt, så det vil gi nedbør når det passerer, men så vil det bli lettere igjen, sier meteorolog Hilde Holdhus i Storm Weather Center til TV2 Nettavisen.

NYTTIG:Få været på mobil

På Østlandet vil det skye til på morgenen, og fra formiddagen av vil det regne. Til kvelden blir det lettere igjen, og da kan det bli oppholdsvær de fleste steder. Det kan blåse liten kuling på utsatte steder på kysten.

Sørlandet får mye av det samme været som på Østlandet. Her vil det begynne grått og med regn, men fra ettermiddagen vil det bli stort sett oppholdsvær. Det er også muligheter for at sola kan titte frem. Her kan det også bli liten kuling utsatte steder på kysten. Temperaturen på Sørlandet og Østlandet vil ligge på mellom 15-20 grader.

- Sola kan titte frem flere steder i landet, men det er størst sjanse for at den viser seg i sør, sier meteorologen.

I Trøndelag og Møre og Romsdal blir det nokså skyet og det er ventet litt regn, men det vil bli lettere mot kvelden, spesielt i de indre strøkene. Det blir trolig mest nedbør i Nord-Trøndelag- Vinden kan blåse opp i kuling styrke på kysten. Temperaturen vil ligge på mellom 15-20 grader.

Nordland starter dagen med oppholdsvær, men sent på formiddag eller på ettermiddagen begynner det å skye til i sør, og d kommer det regn og det vil bre seg nordover i løpet av dagen. Mot kvelden kan det blåse opp i kuling styrke på kysten av Helgeland. Temperaturen vil ligge i underkant av 15 i ytre strøk og varmere i indre strøk kan det bli opp mot 20 noen steder.

Troms og Finnmark får skyet og litt regn først på dagen, og så blir det lettere. Det vil bli kuling på kysten av Troms og Finnmark. Temperaturen vil ligge på mellom 10-15 grader, mens det blir litt varmere i indre strøk.

Finværet kommer til helgen
Østafjells får bedre vær onsdag enn tirsdag. Det vil bli litt lettere de fleste steder og litt sol.

- Lavtrykket som kommer tirsdag vil bevege seg nordover, men så kommer det et nytt lavtrykk på onsdag, så da kan det bli ruskete i nord, sier meteorolog Holdhus.

Nærmere helgen ser det ut til at det vil komme et høytrykk som vil legge seg over Sør-Norge.

- Da ser det bra ut, og det vil bli mer sommerlige temperaturer i Sør-Norge, sier meteorologen.

Det er Sør-Norge som har størst sjanse for finvær når høytrykket kommer inn, mens det foreløpig ser mer usikkert ut i resten av landet.

Har du en noe uvanlig sommerhistorie å fortelle? Send en epost

Har du et fint eller morsomt sommerbilde du vil dele med TV 2 Nettavisens lesere? Send det på e-post: sol@nettavisen.no

Da får du se det her:

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken