Prishoppet på enkelte matvarer kan bli på opptil 50 prosent, skriver VG og trekker fram pasta som et skrekkeksempel. Mens du i dag betaler 17 kroner, blir prisen i februar 25,50 kroner.

Prishopp for hvete og mais
Høye klimaendringer som gir høye råvarepriser på hvete og mais internasjonalt får konsekvenser for norske forbrukere. I tillegg kommer virkningene av det norske jordbruksoppgjøret, ifølge VG.

Ifølge avisa kan brødvarer og ferdigpizza bli mellom 10 og 15 prosent dyrere. Meieriprodukter får en prisøkning på mellom 5 og 6 prosent. Oljebaserte produkter kan bli mellom 8 og 10 prosent dyrere.

Dyrere melk i distriktene
Som om dette ikke er nok, kan også melka bli dyrere - iallfall for noen. Når frakttilskuddet for melk blir fjernet fra og med 1. februar, kan det bety dyrere melk i distriktene, skriver Nationen . Tilskuddsordningen som nå blir opphevet har sikret lik utsalgspris for melk i hele landet. Til nå er det utbetalt 290 millioner kroner til utjevning av melkeprisen. Tilskuddene har vært høyere jo dyrere transporten har vært. I 77 kommuner har tilskuddene vært på over en krone per liter.