Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir maten dyrere

Maten du spiser blir snart dyrere.

Prishoppet på enkelte matvarer kan bli på opptil 50 prosent, skriver VG og trekker fram pasta som et skrekkeksempel. Mens du i dag betaler 17 kroner, blir prisen i februar 25,50 kroner.

Prishopp for hvete og mais
Høye klimaendringer som gir høye råvarepriser på hvete og mais internasjonalt får konsekvenser for norske forbrukere. I tillegg kommer virkningene av det norske jordbruksoppgjøret, ifølge VG.

Ifølge avisa kan brødvarer og ferdigpizza bli mellom 10 og 15 prosent dyrere. Meieriprodukter får en prisøkning på mellom 5 og 6 prosent. Oljebaserte produkter kan bli mellom 8 og 10 prosent dyrere.

Dyrere melk i distriktene
Som om dette ikke er nok, kan også melka bli dyrere - iallfall for noen. Når frakttilskuddet for melk blir fjernet fra og med 1. februar, kan det bety dyrere melk i distriktene, skriver Nationen . Tilskuddsordningen som nå blir opphevet har sikret lik utsalgspris for melk i hele landet. Til nå er det utbetalt 290 millioner kroner til utjevning av melkeprisen. Tilskuddene har vært høyere jo dyrere transporten har vært. I 77 kommuner har tilskuddene vært på over en krone per liter.