Gå til sidens hovedinnhold

Nå bryter Ferguson stillheten

Skotten uttaler seg for første gang om Manchester United siden han la opp som manager.

Den tidligere Manchester United-manageren Alex Ferguson har styrt unna pressen siden han overlot spakene til David Moyes etter 27 år i sjefsstolen.

71-åringen har ikke blandet seg bort i noe som helst av det som har foregått på Old Trafford denne sesongen.

Frem til nå.

I et eksklusivt intervju med Manchester Uniteds TV-kanal MUTV, bryter Ferguson nå stillheten. I intervjuet snakker han om alt fra Wayne Rooney til hans anstrengte forhold til FA.

- Gjør meg glad å se Rooney
Noe mange har vært spente på, er hvordan Ferguson stiller seg til at Rooney ble værende i klubben da overgangsvinduet stengte 2. september.

Ferguson roser Rooney for Champions League-kampen mot Leverkusen tirsdag, der spissen scoret to mål og hadde én målgivende pasning.

- Jeg synes Wayne var fantastisk på tirsdag. Han har fått tilbake energien, målbevisstheten og angrepslysten, sier Ferguson til MUTV ifølge The Telegraph.

- Som United-direktør, gjør det meg glad. Han er tilbake slik vi husker ham, fortsetter skotten.

Kommentarene må sees i sammenheng med at Ferguson og Rooney lenge skal ha et turbulent forhold.

Sistnevnte skal ikke ha satt pris på Fergusons kommentarer forrige sesong om at Rooney ønsket å forlate United, men etter Fergie-intervjuet torsdag kveld, tyder det meste på at de nå har begravd stridsøksen.

Også tilbake i 2010 var også Rooney på vei ut porten, men ombestemte seg i siste liten.

- Tekstet med Fergie
«Fergie» benyttet også anledningen til å kommentere den tidligere Premier League-dommeren Mark Halseys nye bok. I boken skriver Halsey, som dømte helt frem til forrige sesong, at han ofte utvekslet tekstmeldinger med United-manageren.

Opplysningene har vakt oppsikt i England, og det har gått så langt at Premier League-dommerne nå er blitt advart mot å knytte bånd til managere.

Den tidligere United-manageren ler av dem som mener han dro fordeler, eller prøvde å dra fordeler, av å bli kompis med dommerne.

- Latterlig. Det er komisk at noen mener jeg infiltrerte dommernes brorskap, sier Ferguson.

Halsey mener imidlertid at han aldri lot seg påvirke av nære forhold til ledende personer innenfor fotball, som nettopp Ferguson.

- Jeg er ikke en person som har vært korrupt eller forskjellsbehandlet folk. Det viser de mange kranglene jeg har hatt, sier Halsey ifølge The Independent.

Ferguson kommenterte også sitt anstrengte forhold til det engelske fotballforundet (FA).

- Jeg har nok den verste CV-en i fotball når det gjelder bøter og suspensjoner. I løpet av karrieren min, vil jeg anslå at FA har gitt meg rundt 100.000 pund i bøter, sier Ferguson i intervjuet. Det tilsvarer rundt 930.000 norske kroner.

Kjenner vi Ferguson rett, var det verdt hver eneste krone.

P.S: Torsdag ble det klart at stortalentet Jesse Lingard (21) lånes ut fra Manchester United til Birmingham fram til 20. oktober.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken