Gå til sidens hovedinnhold

Nå er denne banken billigst i landet

Flere banker har satt ned lånerenten. Det gir ny bank på toppen av listen over landets billigste.

Flere banker har satt ned utlånsrentene etter at sentralbanksjef Øystein Olsen overraskende satt ned styringsrenten onsdag 14. mars. Det betyr billigere boliglån for svært mange.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Landets to største banker var kjapt ute med kutt. Først ut var DNB, som kuttet renten på boliglån med inntil 0,2 prosentpoeng. Nordea fulgte kjapt opp med et identisk rentekutt.

Siden har flere banker kuttet, blant annet Storebrand Bank, Sparebank 1 Nord-Norge og Sparebank 1 SR Bank. I tillegg fjernet Fokus Bank en planlagt renteøkning.

Stemmer bankenes oppgitte renter med renten på ditt lån? Hvis ikke vil vi gjerne høre fra deg. Kontakt NA24.

Landets laveste rente på førstehjemslån
Etter renterokkeringene, er det spesielt én bank som peker seg ut som landets billigste boliglånsbank. Gjensidige Bank topper to av tre rangeringer NA24 har foretatt med utgangspunkt i bankenes innrapporterte priser på Finansportalen.

Vi har tatt for oss et boliglån på én million kroner med høy sikkerhet og et boliglån på to millioner kroner med lav sikkerhet. I tillegg har vi rangert landets førstehjemslån.

Som tabellen under viser, tilbyr Gjensidige Bank landets laveste boliglånsrente for kunder som kvalifiserer til førstehjemslån. Gjensidige tilbyr en effektiv rente på 3,41 prosent for et førstehjemslån på to millioner kroner der finansieringsgraden er 83 prosent (sikkerhet innen 83 prosent). Nordea og DNB, på henholdsvis femte- og sjetteplass, tilbyr begge en effektiv rente på 3,51 prosent.

Billigst også på standardlån
Ser vi på ett standard boliglån (førstehjemslån unntatt) på én million kroner og lavere finansieringsgrad topper Gjensidige dersom vi ser bort fra tilbudet til statsansatte fra Statens Pensjonskasse.

Gjensidige Bank tilbyr en effektiv rente på 3,77 prosent for et boliglån på én millioner kroner og finansieringsgrad på 67 prosent. Sparebank 1 SR-Bank og Landkreditt Bank følger på de neste plassene.

Standardlån med lav sikkerhet
SpareBank 1 Modum og Sandnes Sparebank er landets to billiigste boliglånsbanker for lån på to millioner kroner og lav sikkerhet. Som nederste tabell viser er de to nevnte bankene de eneste som tilbyr en effektiv rente på under fire prosent for kunder med relativt lav egenkapital (sikkerhet innen 83 prosent).

Rangeringene er utarbeidet med utgangspunkt i bankenes innrapporterte tall til Finansportalen per søndag 25. mars. Kun bankenes beste tilbud er med på listen. NA24 tar forbehold om at Finansportalens tall er korrekte.

Terminbeløp er beregnet ut fra nedbetaling over 25 år.

Kommentarer til denne saken