Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det brennhete talentet «gratis»

Lewis Holtby bekrefter at han forlater Schalke 04.

De som følger Nettavisens daglige ryktespalte har sikkert fått med seg at navnet Lewis Holtby har hatt en tendens til å dukke opp gang på gang denne høsten.

Og det er kanskje ikke så rart, Schalke 04-spilleren er både talentfull, ettertraktet og ikke minst, han står uten kontrakt til sommeren. Fredag ble det også klart at Holtby ikke kommer til å skrive under noen ny avtale med den tyske storklubben. Dermed kan andre klubber hente ham på bosmanovergang neste sommer.

Kan snart forhandle
Allerede når overgangsvinduet åpner neste uke er det fritt fram for andre klubber å gå i forhandlinger med spilleren, selv om overgangen ikke kan sluttføres før kontraktens utløp.

Det kan også være alternativ for Schalke å selge 22-åringen i januar.

Mange store klubber har blitt koblet med Holtby den siste tiden. Bayern München, Arsenal og Liverpool er blant klubbene som skal være ute etter å sikre seg midtbanemannen.

- Vi skulle ønske at Lewis Holtby ble værende i Schalke, men i motsetning til Klaas-Jan Huntelaar, har han valgt annerledes. Det må vi respektere, skriver Schalke-sjef Horst Heldt til klubbens nettside.

Tidligere i desember ble det nemlig klart at den nederlandske spissen Huntelaar hadde signert en ny toårskontrakt med Schalke. Det var imidlertid ikke nok til at Holtby gjorde det samme.

- Vi er likevel sikre på at han vi gi alt for klubben i det som gjenstår av denne sesongen, fortsetter Heldt og hinter med det om at den tyske klubben vil la ham se ut kontrakten og så slippe ham gratis.

Holtby har tre landskamper for Tyskland og har den siste tiden blitt fast inventar hos Schalke 04. Han har tidligere vært utlånt til Bochum og Mainz 05.

Er Everton-fan
Holtbys far, Chris Holtby, kommer fra Liverpool i England og er stor Everton-supporter. Det samme skal sønnen være, ifølge den tyske avisen Express.

- Faren min ble født i England, og har vært Everton-fan siden han var fem år. Dette smittet over på meg og jeg har fulgt Everton hele livet, forteller Holtby.

Ungguttens største drøm er å spille i Premier League, og derfor har han uttalt at han ikke vil takke nei om det kom et tilbud fra «feil» klubb i Liverpool, l nemlig den røde klubben.

- Jeg ønsker ikke å utelukke Liverpool FC, selv om det ville være tungt å svelge for faren min, sier 22-åringen.

Midtbanemannens mor er tysk, og selv om Holtby kunne valgt å spille landslagsfotball for England, ble det mer naturlig å velge det tyske landslaget for 22-åringen.

Kommentarer til denne saken