Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det halv pris på fjellet

I ukene før jul er det mye å spare på hytter og leiligheter til fjells.

En restplassoversikt for ski- og brettkjørere fra Skiinfo gjør det mulig å finne gode rabatter på overnatting ved de fleste skidestinasjoner i Norge. Tilbudene gjelder både før jul og i romjulen.

Spar tusenlapper
- For eksempel kan du i romjulen spare 4 040,- dersom du bestiller leilighet på Norefjell fra 27. desember til 30. desember. Denne leiligheten koster nå kun 3 210,- for tre dager, og her er det plass til 5 personer, sier Jens-Andreas Løland i Skiinfo Norge til Nettavisen.

Et søk hos Skiinfo viser at det også er rundt halv pris på Skeikampen, Hemsedal, Oppdal, Uvdal, Bjorli og Geilo. Mange av destinasjonene kan tilby både hytte, leilighet og hotell.

Skisesongen starter gjerne ikke før utpå nyåret, men 2009 ser ut til å avslutte med mye snø i bakkene over store deler av landet. Torsdag ble det kjent at vinteren hadde for alvor inntatt skianleggene. En uke med både snø og kulde har gledet mange.

Les også:30 åpne skianlegg til helgen

Flere helårshytter
For de som er klar for å være litt ekstra sosiale, så kan DNT hjelpe med folk som mangler hytte. Drømmen om en hvit jul på fjellet ligger innen rekkevidde, enten hytta er selvbetjent eller ubetjent.

I tillegg til DNT-hyttene i Marka rundt Oslo, blir det garantert julestemning i fjellområdene Rondane, Dovrefjell og Huldreheimen (Gausdal og Vestfjell). Her finner du helårsåpne hytter som du kan besøke i romjula, opplyser markedssjefen i DNT Oslo og Omegn.

- Det er svært stemningsfullt i vinterfjellet på denne årstiden. Et helt spesielt lys – og solen er lav hele dagen.

Kari Merete Horne og DNT har mer enn 420 hytter spredt over hele landet, og de aller fleste av disse er åpne i jula.

På den måten kan du ta turen til fjells og nyte en annerledes julefred med skiturer over hvite vidder og hyttekos på kvelden.

Ifølge DNT er det som regel svært lite folk i fjellet på denne tiden av året, så mulighetene til å ha både vinterfjellet og hytta for seg selv er store.

Med eller uten familie
- Det er utrolig flott å komme fram til en hytte i knitrende kald snø. Du må hente vann, fyre i ovenen og lage mat på gassbluss. Tenne stearinlys i hytta, rett og slett skikkelig god gammel vinterstemning. Få med deg venner eller familie ut på tur – og opplev noe helt spesielt denne jula, foreslår Horne.

Om du ikke har noen å gå tur med, så arrangerer DNT flere fellesturer. Ifølge markedssjefen er det både soslialt og hyggelig med turfølge og erfarne turledere.

Hyttene og flere turforslag finner du her.

Sjekk også aktivitetene hos Helenorge.no.

Reklame

Vikinglotto: I kveld kan man vinne 229 millioner

Kommentarer til denne saken