Gå til sidens hovedinnhold

- Nå er det opp til Gud

- Jeg ber hver dag om at hun må komme hjem, sier ektemannen til savnede Belur (29).

Via tolk forteller ektemannen til Drammens Tidende om den vanskelige tiden etter kona ble borte 30. april.

- Jeg håper hver eneste dag. Nå er det opp til Gud, sier han til avisen.

Politiet valgte tirsdag ettermiddag - etter samråd med familien - å frigi navn og bilde av den savnede firebarnsmoren fra Irak.

- Høyst uvanlig
Ifølge politiet er det høyst uvanlig at en mor i hennes livssituasjon forsvinner slik, men så langt er ingen mistenkt i saken.

- Har dere fått inn mange tips i saken?

- Vi har fått noen tips, men ønsker oss flere. Jeg kan ikke gå nærmere inn på hvor disse tipsene leder oss, sier lensmann Øyvind Aas til Nettavisen.

- Politiet vil ikke låse seg i en mulig drapsetterforskning, men holder fortsatt alle muligheter åpne for hva som kan ha skjedd, sier lensmann Øyvind Aas til Nettavisen.

Kripos
Aas ønsker ikke å kommentere at ektemannen ventet en uke før han meldte kona savnet.

Mandag reiste Kripos til Drammen for å bistå politiet, som allerede har gjort hundesøk i nærområdet, søkt med politibåt i Drammenselva og deltatt med letemannskap.

Politiet har kartlagt telefonbruk og kontoendringer, snakket med venner og familie i inn- og utland - og vært i kontakt med hjelpeorganisasjoner i utlandet.

Signalement
Kvinnen og mannen er irakiske statsborgere og skal ha bodd i Norge i rundt ti år. Ifølge Aas snakker savnede «noe norsk».

Belur Sardar er fra Irak. Hun er 167 centimeter høy, kraftig bygd, og har mørkt hår. Hun var iført svart bukse og grønn jakke da hun forsvant, opplyser politiet.

Tips kan ringes inn på 992 12 013, eventuelt til nærmeste politimyndighet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis