Statistikk kan gi svaret på mye, og bruker man de store talls lov som tilsier at de fleste tall i en trekning vil komme ut omtrent like mange ganger over tid så er det mulig å se på hvilke tall det kan «lønne» seg å spille på hvis du vil vinne den gigantiske Viking Lotto-potten.

Du kan vinne 80 millioner
På onsdag kan du nemlig vinne hele 80 millioner kroner hvis du er alene om å få seks rette, og at lykketallet blir trukket inn som en av de seks vinnertallene.

Tallene som står for tur
Ser man på alle trekninger siden 1996 er det noen tall som har blitt trukket ut langt færre ganger enn andre. De to som færrest ganger har vært en del av de seks vinntertallene er 10 og 15. Disse to tallene har kun blitt trukket ut 81 ganger.

Tallet 33 har blitt trukket ut 86 ganger, noe også tallet 29 har blitt. De to siste tallene som vil utgjøre en trekning hvor de tallene som sjeldnest har blitt trukket ut er med vil være 14 (87 ganger) og 12 (88 ganger). Det gir altså rekka:

10 - 12 - 14 - 15 - 29 - 33

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dette er supertallene
Tror du mest på at det er noen tall som oftere enn andre trekkes ut rett og slett på grunn av andre årsaker enn tilfeldigheter kan du se på tallet 41 som er det tallet som oftest har vært en del av vinnerrekka siden 1996 (121 ganger). En rekke bestående av de seks oftest uttrukkede tallene vil se slik ut:

2 - 3 - 27 - 36 - 41 - 42

Uansett hvilke tall du spiller på så må du levere en kupong for å ha sjansen til å vinne den gigantiske potten. Norsk Tippings utbetalingsrekord er på 46,5 millioner kroner. Premien tilfalt en familie fra Lillestrøm som var alene om seks rette i Viking Lotto i en trekning i juli 2010. Den rekorden kan altså ryke med klar margin denne uken.

Spill uten kortleser
For å levere Lotto, Tipping og Norsk Tippings øvrige spill på nett, har spillerne helt fra starten vært nødt til å bruke en egen kortleser.

Hvis du er en av mange som har irritert deg over å ha glemt kortleseren hjemme når du sitter på jobben og ønsker å spille på Bjørndalen, Northug eller en spennende fotballkamp, kan vi glede deg med at det nå går an å levere spill uten kortleser.

Norsk Tipping har akkurat lansert en spilløsning basert på mobilidentifikasjon.

For å levere spill på den nye måten, må du klikke deg inn på denne lenken og følge instruksjonene. Det går også an å klikke direkte i spillvinduet oppe til høyre i denne artikkelen. Da vil du få valget mellom å levere spill med eller uten kortleser.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill