SVERIGE U21 - PORTUGAL U21 0-0 (4-3 e. str.):

Sverige hadde på fantastisk vis tatt seg til finale i sommerens U21-EM og tirsdag kveld sto det siste slaget, mot et meget sterkt Portugal.

Ingen av de to lagene klarte å avgjøre i løpet av ordinær spilletid og etter ekstraomgangene sto det også 0-0 i Praha. Det måtte straffer til.

Der fulgte lagene hverandre til 2-2. Sverige la på til 3-2 og så bommet Portugals Ricardo Esagio. På den påfølgende straffen bommet imidlertid Abdul Khalili og en ny Portugal-scoring sørget for at var lagene like langt. På stillingen 4-3 til Sverige skulle stjernen William Carvalho ta den siste straffen og han ble stoppet av keeperhelt Patrick Calgren,

Dermed kunne Sverige juble.

Calgren, som til daglig spiller i svenske AIK har av noen blitt omtalt som Sveriges svakeste punkt og kritikken har blant annet gått på at han har for liten rekkevidde. I duell med én av U21-EMs beste spillere, Sporting-stjernen William Carvalho, som i flere år har blitt koblet med større klubber, var det likevel den svenske 23-åringen som var best.

Traff tverrliggeren
Det var Portugal som hadde de største sjansene i første omgang og allerede etter sju minutter sang det i tverrliggeren. Sergio Oliveira slo et frispark over svenskenes mur og ballen smalt i vinkelen og ut.

Et herlig frispark av Portugals kaptein, men Sverige slapp med skrekken.

Like etter var de blågule på farten. Abdul Khalili slo et godt innlegg fra høyresiden og på bakre stolpe sto Isaac Kiese Thelin. Bordeaux-proffen fikk imidlertid ikke nok kraft i headingen og keeper Jose Sa reddet.

38 minutter var spilt da Portugal igjen fikk en stor sjanse. Et lavt innlegg fra Ricardo Esagio fant veien til Joao Mario. Han fyrte av fra rundt elleve meters hold, men ballen gikk rett i en svenske i stedet for mot mål.

Like etter befant Raphael Guerreriro seg ganske alene og forsøkte en avslutning fra rundt 20 meter, men ballen gikk et stykke over mål.

Det sto dermed 0-0 etter de første 45 minuttene.

Flere store sjanser
Andre omgang ble enda mer hektisk, med enda flere store sjanser. Først fikk Portugal en god overgang, som Alexander Milosevic med nød og neppe fikk avverget og like etter var John Guidetti på ferde i andre enden av banen. Spissens god skudd var nær ved å finne veien inn ved krysset.

Det kunne blitt en skikkelig perle av den populære svensken.

65 minutter var spilt da innbytter Iuri Medeiros fikk ballen i god posisjon. Han dro seg inn fra venstre og klemte til, men like utenfor mål.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Minutter senere prøvde en annen innbytter, Toze, lykken og fyrte av, men igjen gikk ballen utenfor målet til keeper Patrick Calgren.

Svensk sluttspurt
Mot slutten av andre omgang satte Sverige inn en real sluttspurt og skapte flere store sjanser. Først fikk Guidetti igjen en ny sjanse, men Liverpools Tiago Ilori sto i veien for den svenske måljegeren.

Samme mann var igjen på farten i det 86. minutt, da han litt heldig fikk ballen inne i feltet, men keeper Jose Sa var våknet ute og reddet.

90 minutter var spilt da Guidetti headet mot spisskollega Kiese Thelin inne i feltet, men igjen var keeper Jose Sa våken og reddet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ingen av de to lagene klarte å avgjøre finalen i ordniær spilletid og dermed ble det ekstraomganger på Eden Arena i Praha.

Gikk til straffer
Sverige fortsatte å skape sjanser i første ekstraomgang, mot et Portugal som stadig vekk så mer kjørt ut. Abdul Khalili, som spilte en god kamp, fikk to svært gode muligheter, men begge gikk utenfor mål.

I andre ekstraomgang var det innbytter Goncalo Paciencia som kom nærmest med en heading i det 177. minutt, men igjen utenfor.

Ingen avgjørelse kom etter 120 minutter og det hele måtte avgjøres på straffer. Der var det altså Sverige som dro det lengste strået til slutt.