Gå til sidens hovedinnhold

Nå er klubben til salgs igjen

De nye eierne vil kvitte seg med den tidligere storklubben, kun tre måneder etter at de kjøpte den.

21. desember 2012 kjøpte Gulf Finance House den tidligere storklubben Leeds United. Men i selskapets årsmelding for 2012 kommer det fram at de har en «aktiv plan» for å selge selskapets eierandel i klubben, skriver Sky Sports.

Selskapet som holder til i Bahrain beskriver også kjøpet av klubben som et «røverkjøp».

- Etter årsskiftet har konsernet startet forhandlinger om salg av sin eierandel i LUFC Holdings Limited, heter det i årsmeldingen.

- Intensjoner om å hjelpe klubben
Uttalelsene står i sterk kontrast med hva selskapet skrev i en pressemelding i september 2012, da de var i forhandlinger om å kjøpe opp klubben.

- Våre intensjoner er å få klubben tilbake til Premier League så fort som mulig, samt å hjelpe klubben til en sikker fremtid, både på og utenfor banen. Det forventes at dette ikke bare vil være til klubbens fordel, men også hele byen Leeds, skrev selskapet den gang.

I årsmeldingen kommer det fram at GFH kjøpte klubben for 22 millioner pund, men at de anslår dagens verdi til å være sju millioner mer.

Den lokale forretningsmannen Steve Parkin blir nå sett på som den største favoritten til å kjøpe klubben av lokale medier, etter at han mislyktes forrige gang klubben var til salgs.

Storhetstid på 60- og 70-tallet
Leeds United hadde sin storhetstid på 60- og 70-tallet under manager Don Revie, som i perioden mellom 1965 og 1974 aldri fikk en plassering utenfor topp-fire. Under Revie tok klubben blant annet to seriegull, da de vant i 1968-69-sesongen og i 1973-74, samt flere cupgull.

Klubben var også med å hevde seg i toppen av Premier League på 90-tallet og starten av 2000-tallet, men finansielle problemer skulle etter hvert ødelegge for klubben, som rykket ned fra Premier League i 2004.

Leeds ligger for øyeblikket på en tiendeplass i Championship.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken