LA MANGA (Nettavisen): I 2014 var han en av LSKs beste, men forrige sesong ble en stor nedtur for U21-landslagsspilleren.

Da spilte unggutten bare halvparten av kampene til Lillestrøm på grunn av plagene med ryggen og klarte aldri komme opp på 2014-nivå spillemessig.

I vinter har problemene fortsatt.

Mens lagkameratene løper rundt og spiller fotball, må Lundemo for det meste nøye seg med bøy og tøy på sidelinjen.

- Jævla synd

21-åringen har fått påvist såkalt spondylolyse, og ingen tør spå når han er tilbake for fullt.

- Det er jævla synd for oss, sier LSK-trener Runar Kristinsson til Nettavisen.

LSK-fysioterapeut Erik Kveen er en av dem som har oppfølging rundt Lundemos skade. Han forteller at Lundemos ryggskade har vært et problem i flere år allerede.

- Han kan være bra i lang tid, men i perioder med skifte av underlag kommer det tilbake igjen. Vi vet hva det er, og har grei kontroll på det, men det er symptomene vi ikke styrer. Det er de som holder ham ute fra full trening, sier Kveen til Nettavisen.

- Har dere mål om når han skal være tilbake?

- Akkurat nå er det litt vanskelig, han har en vei igjen. Han skal ikke bare bli klar til fotball, han skal også opp på et fysisk nivå. Han mangler litt der ennå. Det er vanskelig å sette en dato, men er han med og bidrar for fullt i løpet av våren, skal vi være fornøyde med det, sier Kveen.


Nettavisen møter Lundemo på La Manga etter nok en treningsøkt der han ikke kunne være med for fullt.

Og han innrømmer at det begynner å gå utover humøret.

- Det har vært veldig frustrerende, det har jo det. Det er ikke gøy å se de andre trene og spille kamper uten at man kan være med selv. Det er skikkelig kjedelig, sier Lundemo til Nettavisen.

- For vondt til å fortsette

Men unggutten er likevel ved godt mot, og velger å se positivt på situasjonen selv om det er usikkert når han er tilbake 100 prosent.

- Jeg har vært med på mer på trening enn det jeg har vært med en stund, men fortsatt kan jeg ikke være med for fullt. Jeg tar det litt fra uke til uke, og håper jeg snart er tilbake. Men det har jeg håpt lenge, sier han.

21-åringen beskriver ryggsmertene som at noen stikker noe i ryggen på ham.

- Det knyter seg helt, da gjør det for vondt til å fortsette. Men får jeg ikke den stikkende følelsen er det bare ømhet, og det fungerer, sier Lundemo.

LES OGSÅ: Hyller LSKs talentsatsing: - Mange som ikke tør

LES OGSÅ: Tror denne 19-åringen kan ta Tippeligaen med storm


Hvis han er skadefri, er han bankers på laget til Runar Kristinsson. Islendingen beskriver Lundemo som er en fantastisk fotballspiller med stor fart, godt skuddbein og gode pasninger.

- Han er en komplett spiller, egentlig, og det er veldig synd vi ikke kan bruke ham mer. Og spesielt for han selv. Han hadde gjort mye for laget om han hadde vært frisk. Vi håper han kommer tilbake i løpet av sesongen, i hvert fall. Men han er ikke klar til de første kampene, det er helt sikkert, sier Kristinsson.

- Satt på vent

Selv er LSK-spilleren optimistisk når det gjelder mulighetene for å komme tilbake til det nivået han viste i 2014 - uten skadeproblemer.

- Det er gøy å vise folk hva man kan og at man er god, men jeg er ganske trygg på at jeg skal klare å få gjort dette snart uansett. Det er bare satt på vent, jeg skal komme tilbake, sier han.

Det vil være musikk i LSK-fansens ører.

P.S: Du finner flere fotballsaker på vår fotballseksjon.