Datteren Sasha var tydelig stolt av pappa og ga ham tommelen opp etter at han avla ed som USAs 44. president. Nå venter et liv i Det hvite hus for USAs første afroamerikanske presidentfamilie. Barack og Michelle har blant annet lovet døtrene Sahsa og Malia en valp så fort de flytter inn i presidentboligen.

Obama ble tatt i ed som president like etter klokken 18.00 norsk tid på Capitol Hill.

- Jeg, Barack Hussein Obama, sverger høytidelig at jeg trofast vil utøve embetet som president i De forente stater, og etter beste evne bevare, beskytte og forsvare De forente staters grunnlov, sa Obama idet han .

Se video her:

HTML EMBED

Møtt med stor jubel
Obama ble møtt med stor jubel da kom på podiet og startet på talen.

- Kjære mine medborgere. Jeg står her i dag, ydmyk med tanke på oppgaven vi har foran oss, startet Obama.

- Jeg takker president Bush for jobben han har gjort for nasjonen, fortsatte han.

Deretter hyllet han blant annet alle soldatene som tjenestegjør og har tjenestegjort i krigen for nasjonen.

- For oss har de kjempet og dødd.

- Utfordringene er alvorlige og mange
Videre snakket han om de krevdende oppgavene USA står overfor med å gjenoppbygge landet etter å ha blitt rammet av en finanskrise.

- I dag så sier jeg til dere at alle utfordringene vi står overfor er virkelige, de er alvorlige og de er mange. Det vil ikke være enkelt å imøtekomme dem i det korte løp. Men dette skal dere vite, Amerika, de skal imøtekommes, sa han.

- Nå må vi begynne på arbeidet med å gjenreise USA. Uansett hvor vi retter blikket, så er det oppgaver som må løses, sa han og nevnte at infrastrukturen og skoler måtte gjenoppbygges.

Han nevner også at USA skal avslutte krigen i Irak på en ansvarsfull måte. Tidligere har Obama gitt løfter om å trekke ut styrkene innen de 16 første månedene i presidentperioden.

Obama tok også opp terrorfaren som USA og den Vestlige verden står overfor og tok et verbalt oppgjør med dem som ønsker å forandre den amerikanske levemåten.

- Vi vil ikke beklage for vår levemåte, sa han og understrekte at USA vil bruke alle midler til å stå imot terrorisme.

- Vi kommer til å beseire dere, la han til.

- Gud velsigne USA
- Amerika. Når vi står overfor våre felles farer, i denne vinteren med vanskeligheter, la oss huske disse tidløse ordene. Med håp og hederlighet la oss trosse den iskalde strømmen og holde ut de stormene som vil komme. La det bli sagt av våre barns barn, at da vi ble satt på prøve, så nektet vi å la denne reisen ta slutt. At vi ikke ga opp eller nølte, og med blikket rettet mot horisonten og med Guds nåde, sørget vi for at en fantastisk gave som frihet ble overlevert til fremtidige generasjoner.

- Tusen takk. Gud velsigne dere, og Gud velsigne De forente stater av Amerika, avsluttet Obama.

Anslagsvis to millioner mennesker har tatt turen til å overvære den historiske innsettelsen i Washington D.C. Barack Obama skaper historie når han blir tatt i ed som landets første svarte president. Han avla ed på bibelen til Abraham Lincoln, som avskaffet slaveriet under sin presidentperiode.

Hovedstaden er omgjort til en festing i anledning av innsettelsesseremonien, og rundt 40.000 sikkerhetspersoner er mobilisert i forbindelse med den tre dager lange folkefesten som startet allerede søndag.