Gå til sidens hovedinnhold

Nå er RBK-profilen klar for Premier League

Overgangen bekreftes.

West Bromwich Albion bekrefter tirsdag at klubben henter Cristian Gamboa fra norske Rosenborg. Dermed blir backen å se i Premier League til høsten.

Gamboa har tidligere også spilt for Fredrikstad og danske FC København i Skandinavia og imponerte stort for Costa Rica under sommerens VM i Brasil.

Det har lenge vært kjent at West Bromwich har vært i ferd med å sikre seg backen, men overgangen har drøyd på grunn av arbeidstillatelsen.

Den er nå i orden skriver WBA på sin nettside.

- Det ville vært helt utrolig om han ikke fikk arbeidstillatelse, så vi er fornøyd med resultatet av den siste høringen. Han er en spiller som imponerte meg voldsomt under VM og flere klubber har ønsket ham, sier trener Alan Irvine.

- Vi overbeviste ham om at WBA var det beste alternativet. Cristian er en rask, aggressiv forsvarsspiller med mye energi. Han løper opp og ned hele banen og er en spiller vi tror kan utvikle seg videre her, sier Irvine om 24-åringen.

WBA-direktør Terry Burton er også fornøyd med signeringen.

- Vi hadde hørt om han før VM og vi hadde rapporter på hvordan han hadde gjort det i Norge. Det han gjorde i VM overbeviste oss, sier han.

Gamboa startet karrieren i Municipal Liberia i hjemlandet og ble hentet til Fredrikstad av Nettavisen-blogger Joachim Jonsson i 2010.

Deretter gikk veien til FC København og Rosenborg.

Gamboa står bokført med over 30 landskamper for Costa Rica.

Det har blitt antydet at Rosenborg får rundt 20 millioner kroner for backen.

Kommentarer til denne saken