Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Suarez-dommen endelig

Sjekk straffen her.

Torsdag ble den endelige straffen for fotballstjernen Luis Suarez klar. Straffen er et resultat av at uruguayaneren bet en motspiller under sommerens VM.

Den tidligere Liverpool-spilleren ble i utgangspunktet ilagt en straff på fire måneders utestengelse fra all fotballaktivitet, samt at han ble suspendert i de ni neste landskampene for Uruguay. Dommen ble raskt anket av spilleren.

Saken har nå blitt behandlet i idrettens voldgiftsrett (CAS) og der har alle aspekter ved den mye omtalte episoden i Brasil-VM blitt nøye vurdert.

CAS har kommet fram til at utestengelsen på fire måneder fortsatt står, men at 27-åringen nå får lov til å trene med sin nye klubb, Barcelona, melder AP.

I den opprinnelige straffen måtte Suarez holde seg borte fra alle treninger fram til den fire måender lange suspensasjonen var sonet ferdig.

Suarez og hans advokater hadde håpet å få spissen spilleklar allerede til den 25. august, men uruguayaneren må nå vente til etter 24. oktober med å få sin debut for klubben han ble hentet til i sommer. Straffen sones fra 25. juni.

Spissen er imidlertid klarert for å spille i eventuelle treningskamper. Allerede mandag skal Barcelona spille vennskapskamp med Lyon.

Bet Chiellini
Det var i møtet mellom Italia og Uruguay i gruppespillet at Suarez satte tennene i motspiller Giorgio Chiellini. Dommeren fikk ikke med seg bittet.

Minutter senere gikk Uruguay opp i 1-0 og vant kampen. Italia var ute av VM, men Suarez var stort sett det eneste folk snakket om i etterkant av møtet.

Stjernen har flere ganger tidligere vært involvert i kontroversielle situasjoner, noe som delvis har overskygget hans fantastiske prestasjoner på banen.

Under tiden i Ajax bet Suarez også en motspiller og ble utestengt i sju kamper. I Liverpool ble han utestengt i ti kamper for å ha satt tennene i Chelsea-stjernen Branislav Ivanovic under et dramatisk oppgjør på Anfield.

Suarez ble også beskyldt for å ha kommet med rasistiske kommentarer under tiden i Premier League. Han skal angivelig ha sagt upassende ting til daværende Manchester United-spiller Patrice Evra og ble også straffet hardt for dette. Han fikk åtte kampers karantene for denne hendelsen.

Klubbskifte
I tillegg til en stri sommer med mange medieoppslag rundt bitingen, har også Suarez byttet klubb i løpet av ferien. Han gikk fra Liverpool til Barcelona.

27-åringen har flere ganger hintet om at han ønsker seg til Spania og da Barcelona kom på banen i sommer, maktet ikke Liverpool å si nei.

Katalanerne la rundt 75 millioner pund på bordet for stjernespissen og gjorde ham dermed til én av verdens dyreste spillere gjennom alle tider.

Suarez var i storform for Liverpool sist sesong og nettet hele 31 ligamål på 33 opptredener i Premier League. Liverpool ble nummer to på tabellen.

27-åringen har tidligere spilt for Ajax og Groningen i Nederland, samt Nacional i hjemlandet Uruguay. Han ble årets spiller i Premier League sist sesong.

Kommentarer til denne saken