Gå til sidens hovedinnhold

- Nå er vi nede i gjørma

Espen «Shampo» Knutsen avskriver allerede Vålerenga som seriemestere.

For annen gang denne sesongen kunne Storhamar juble etter en ishockeykamp mot erkerival Vålerenga. Denne gangen ble det 3-1 i Hamar OL-amfi.

Erik de la Rose åpnet vertenes målkonto med førsteperiodens eneste mål, mens Eirik Skadsdammen økte til 2-0 i midtperioden.

Morten Ask reduserte for Vålerenga midtveis i den tredje perioden, men da Martin Gran økte til 3-1 kort etter var kampen kjørt.

- Ikke dette jeg så for meg

- Vi er ikke bedre, rett og slett, sier en tydelig skuffet Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen til Nettavisen etter kampen.

- Vi produserer ikke nok mål eller nok målsjanser, og blir helt fraværende i fem mot fem. Da blir det vanskelig.

- Men det var ikke dette du hadde sett for deg før sesongen?

- Nei, det var det vel ikke. Jeg hadde trodd vi skulle gjort det bedre enn dette.

Laber stemning

«Shampo» beskriver en dårlig stemning i garderoben etter kampen.

- Det er klart at den er laber. Vi viser oss nok en gang fra en dårlig side. Men per dags dato er vi rett og slett ikke bedre. Vi mangler de spillerne som kan løfte opp forsvaret, slå den avgjørende pasningen, og vinne én mot én, sier treneren.

Nå lover han god, gammeldags kriging for at Vålerenga skal klare å vinne hockeymatcher.

- Vi har mange krigere på laget, mens vi mangler litt spisskompetanse. Da får vi heller krige inn målene, sier «Shampo».

Avskriver Vålerenga som seriemestere

- Dere har tolv poeng, mens Stavanger Oilers har dobbelt så mange...?

- Det er ikke noe fokus i det hele tatt. Vi kommer aldri til å bli seriemestere i år uansett. Vi må bare jobbe hardt for å vinne de kampene vi kan.

- Dere tar den gode, gamle «en kamp om gangen»?

- Ja, vi kjører den gode, gamle der. Det er ikke vits i å se lengre fram enn det når vi er nede i gjørma som vi er.

Lørenskog tilbake på andreplass

Storhamar har klatret voldsomt på tabellen etter fire strake seire, mens Vålerenga har slitt og ligger på den siste sluttspillplassen med sine 12 poeng.

Lørenskog tok tilbake annenplassen på tabellen etter 5-2-seier hjemme mot bunnlaget Kongsvinger.

Det var gjestene som åpnet scoringene i Lørenskog Ishall tidlig i midtperioden, mens hjemmelaget kom sterkere tilbake og var oppe i en 4-1 ledelse før gjestene reduserte.

Lillehammer hadde på sin side ingen problemer med å slå Manglerud Star 4-0 på bortebane. Alexander Reichenberg ble tomålsscorer i seieren som tok Lillehammer forbi Vålerenga og Stjernen på tabellen.

For Manglerud Star begynner avstanden opp til den siste sluttspillplassen å bli stor. Oslo-laget har sju poeng opp til Vålerenga på åttendeplass. (©NTB)

Kommentarer til denne saken