Gå til sidens hovedinnhold

- Nå går vi for bronse

Aalesund lekte med et Hønefoss-lag som lekker som en sil.

HØNEFOSS - AALESUND 2-5:

Hønefoss hadde mulighet til å karre seg over nedrykksstreken i Tippeligaen søndag, etter Sarpsborgs 2-4-tap for Strømsgodset tidligere på dagen.

Men hjemmekamp mot Aalesund viste seg å være en vanskelig oppgave for et lag som står med null seiere på sine seks siste kamper i eliteserien.

Alt, alt for vanskelig, etter en førsteomgang som sannsynligvis går i glemmebøkene så raskt som mulig for de fleste i Ringerike.

De første 45 minuttene ble nemlig en fryktelig affære for Hønefoss, som virkelig er inne i en tung periode i Tippeligaen.

Vakre scoringer
Sist helg tapte laget 1-6 for Strømsgodset på Marienlyst, og forsvarsspillet var ikke stort bedre mot Aalesund denne søndagen.

Før lagene gikk til pause hadde gjestene nettet ved fire anledninger, og kampen var i realiteten avgjort.

Michael Barrantes åpnet målshowet med en virkelig perle for Aalesund, da han dro til med venstrebeinet fra 20 meter etter 13 minutters spill. Ballen føk inn i krysset bak en sjanseløs Steve Clark i Hønefoss-buret, og det var bare et forsvarsel om hva sisteskansen hadde i vente.

Jo Nymo Matland ville nemlig ikke være stort dårligere.

En Aalesund-corner ble bokset ut av Clark, men på distanse sto forsvarsspilleren og ventet. Matland dro til på hel volley, og banket ballen utagbart inn i målet.

4-0 ved pause
Da var det spilt 20 minutter, og minuttet senere måtte Clark plukke ballen ut av nettet for tredje gang. Denne gangen var det Hamed-Allah som dro seg fri og satte ballen sikkert i mål.

Ti minutter før pause kombinerte gjestene fint innenfor Hønefoss-feltet. Fredrik Carlsen fant Hamed-Allah, som igjen slo 45 grader ut mot Leke James som satte ballen mellom beina på Steve Clark, til 4-0.

Etter pause kom Hønefoss bedre med i kampen, selv om det selvfølgelig var få på tribunen som våget å tro på noe spektakulært comeback.

Solli viste seg fram
Etter 55 minutter ville ikke Aleksander Solli være noe dårligere enn sine motstandere, og sendte ballen i krysset fra nærmere 30 meter.

Ti minutter før slutt ble det tent et lite håp hos Hønefoss-supporterne, og nok en gang var det Aleksander Solli som sto for nettkjenningen. Denne gangen etter et frispark ved hjørnet av 16-meteren, der 23-åringen lurte alle og skrudde ballen over muren og inn i nærmeste hjørne.

Aalesund-keeper Sten Grytebust burde nok kunne klart å redde skuddet, som imidlertid fikk en lei stuss i gresset foran keeperen.

Flere mål ble det ikke før seks minutter på overtid, da Peter Orry Larsen satte inn Aalesunds femte mål for dagen med hodet.

- Gunstig med det første målet
- Det var gunstig at vi scoret det første målet. Da ble det tøft for et lag som slapp inn seks mål i forrige runde. Scoringene var fine og fem forskjellige målscorere er et pluss. Nå går vi for bronsen, sier AaFK-trener Jan Jönsson ifølge NTB etter kampen.

Hans kollega i Hønefoss, Leif Gunnar Smerud, nekter å kapitulere etter elleve baklengsmål på to kamper.

Vi tapte 2-5, men det var egentlig en jevn kamp. De scoret på sjansene sine og har noen skikkelige målscorere. Målet til Barrantes minte om et Ronaldinho gjorde på Stamford Bridge for en del år siden, sier Smerud.

Med tapet blir vertene værende under nedrykksstreken i Tippeligaen.

Tabellen er lystigere lesning for Aalesund, som etter trepoengeren er oppe på bronseplass - poenget foran Viking på fjerde.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken