Gå til sidens hovedinnhold

Nå har han flertall

Finanskrisen er i ferd med å kunne gi Jens Stoltenberg fire nye år som statsminister.

Norge sliter med finanskrisen og jobber går tapt. Det tjener Jens Stoltenberg på.

I valgårets første meningsmåling, som TNS Gallup har utført for TV 2 Nyhetene, får regjeringen flertall for første gang siden november 2007.

Fornøyd regjeringssjef
Regjeringspartiene karrer til seg 47,3 prosent av velgerne og med det norske valgsystemet ender de opp med 85 mandater i Stortinget. Det er nok til at regjeringen har flertall, skriver tv2nyhetene.no.

- Meningsmålinger er usikre og svinger både opp og ned. Man skal ikke fortvile når de er dårlige og heller ikke juble når de er gode. Men om velgerne mener at regjeringen håndterer finanskrisen på en god måte, så er jeg enig i det, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til Nettavisen.

- Spennende valgkamp
Regjeringssjefen sier meningsmålingene ikke avgjør valget.

- Det avgjørende er at vi tar ansvar for å styre landet på en god måte frem til valget, sier Stoltenberg.

Blogg: Stoltenberg tør ikke juble

Stoltenberg ser lyst på valgkampen.

- Det blir en viktig valgkamp og jeg håper vi kan få fram klare alternativer. Det er særlig hjemmesitterne som avgjør valget, så dette blir også en spennende valgkamp, sier Stoltenberg.

- Finanskrisen gir flertallet
Toril Aalberg er førsteamanuensis og mediesosiolog ved institutt for sosiologi og statsvitenskap på NTNU i Trondheim. Hun tror finanskrisen kan bli regjeringens beste kort inn i valgkampen.

- Regjeringen og Arbeiderpartiet gjør det veldig bra om dagen. Mye av det handler sannsynligvis om regjeringens håndtering av finanskrisen. Folk ser ut til å ha stor tillit til regjeringens håndtering av krisen, sier Toril Aalberg til Nettavisen.

Hun støtter Stoltenberg i at meningsmålingene spriker.

- Det er et halvår igjen til valget og mye kan skje. Det kan skje store opinionssvingninger i både ukene og dagene før et valg. Likevel kan regjeringens håndtering av finanskrisen bidra godt inn i valgkampen, sier Aalberg.

- Arbeidsledighet kan hjelpe Ap
Særlig arbeidsledigheten er god drahjelp for Arbeiderpartiet.

- Nå seiler arbeidsledigheten opp som et hett tema som følge av finanskrisen. Der har Arbeiderpartiet sakseierskap og det gjør at det kan hjelpe partiet inn i valgkampen, sier Aalberg.

Hun vil ikke tildele Stoltenberg valgseieren åtte måneder før valget.

- Jeg vil ikke si at Stoltenberg har valgseieren i boks, men han har et veldig godt utgangspunkt nå, sier Aalberg.

Siv Jensen: - Dette motiverer meg!
Frp-formann lar ikke tallene demotivere henne.

- Nei, Frp går jo faktisk frem på denne målingen, så dette er heller en inspirasjon enn noe annet, sier Jensen til Nettavisen.

Hun tror ikke målingen viser at regjeringen får et godkjent-stempel for sin håndtering av finanskrisen.

- Nei, godkjent-stempelet får man etter at vi har sett regjeringens håndtering av økende arbeidsledighet. Det er ingen tvil om at Stoltenberg har fått betydelig oppmerksomhet den siste tiden, og det er også årsaken til at det bare er Arbeiderpartiet som går frem av regjeringspartiene, sier Jensen.

- Det er uansett bare et tall som teller, og det er valgresultatet til høsten, sier hun.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken