Gå til sidens hovedinnhold

Nå har han tråkket skikkelig i salaten

Landets mektigste byråkrat, finansråd Svein Gjedrem, får så ørene flagrer etter pinlig tabbe.

Øverste embedsmann i Finansdepartementet og tidligere sentralbanksjef, Svein Gjedrem, kom i høst til at begeret var i ferd med å renne over når det gjaldt antall spørsmål fra stortingsrepresentantene. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) fredag.

Antall skriftlige spørsmål fra Stortinget til Finansdepartementet i forbindelse med statsbudsjettet var så høyt at finansråd Gjedrem mente det gikk ut over departementets arbeid. Derfor ringte han Stortingets direktør, Ida Børresen, og ba om et møte, som fant sted 12. desember.

Da la han frem et notat som DN har fått innsyn i.

Gjedrem foreslår i notatet at arbeidsreglene endres slik at antall spørsmål kan begrenses.

– Vi var samstemt himmelfalne, sier visepresident i Stortinget Per- Kristian Foss (H).

Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) uttaler til DN at henvendelsen er oppsiktsvekkende og han ikke kan huske at det tidlgiere har skjedd at en byråkrat blander seg opp i forholdet som konstitusjonelt ligger mellom regjering og Storting.

Flere opposisjonspolitikerne langer ut mot Gjedrem.

– Jeg har ikke sett maken på mine 32 år her, sier Visepresident Dagfinn Høybråten (KrF) til DN.

Visepresident Øyvind Korsberg uttaler at Gjedrem har handlet pinlig uprofesjonelt.

– Han har åpenbart ikke satt seg inn i forholdet mellom storting og regjering. Han er sikkert en god finansbyråkrat, men orden på konstitusjonelle spørsmål er ikke hans sterke side, sier Korsberg til DN.

Per-Kristian Foss tror gjedrems henvendelse er et uttrykk for at regjeringen er lei av Stortinget, samtidig som det er et symptom på at regjeringen kanskje har hoildt på litt for lenge.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken