Hovedstyret i Innovasjon Norge har ansatt Anita Krohn Traaseth (42 år) som administrerende direktør.

Les også: - Det er beinharde bud

- Jeg er meget tilfreds med at Krohn Traaseth skal overta som administrerende direktør i Innovasjon Norge, uttaler styreleder Reidar Sandal.

- Solid ledererfaring
Han viser til at Krohn Traaseth har solid erfaring fra ledelse med teknologi, gründervirksomhet, innovasjon, omstilling og strategi.

- Hun har avgjort de egenskapene som trengs for å lede Innovasjon Norge i tiden som kommer, sier Sandal.

Krohn Traaseth kommer fra stillingen som administrerende direktør i Hewlett-Packard Norge.

- Avmystifisere
HP-sjefen er også kjent som blogger og forfatter:

- Jeg begynte som blogger i august 2012, og første bloggpost var en oppsummering av de første 90 dagene som øverste leder i et amerikansk, børsnotert datterselskap i Norge. Med bloggen «Tinteguri» ville jeg både avmystifisere det å være toppleder - og motivere andre til å våge; vise at man kan være et helt menneske og har flere roller, sa hun i et intervju med Nettavisen 10. mai.

Boken «Godt nok for de svina», kom i vår og er nå trykket i 16.000 eksemplarer.

- Beste kvinnelige leder
Krohn Traaseth fikk prisen for beste kvinnelige leder i IT bransjen av Od@-nettverket i 2012 og pris for Årets Sosiale Medie Personlighet i 2013 av Kampanje.

Hun er utdannet innenfor kommunikasjon og ledelse på Handelshøyskolen BI og i USA. Hun er styremedlem i hovedstyret til KLP og IKT-Norge - og har gjennomført lederprogram på Harvard og MIT.

Bakgrunn
Hun har tidligere blant annet vært administrerende direktør i kommersialiseringsselskapet Simula Innovation (2005-2008) og har hatt tilsvarende stilling i «gründerselskapet» Intelligent Quality AS. I en periode var hun strategidirektør i programvaredivisjonen til Det Norske Veritas (2002-2005).

Anita Krohn Traaseth tiltrer stillingen 15. september.