Selv om seieren glapp for Suzann Pettersen (32), kunne den norske golfstjernen glede seg over at hun passerte 10 millioner dollar i innspilte premiepenger på LPGA-touren søndag.

Siden debuten på den amerikanske kvinnetouren i 2003 har «Tutta» spilt inn 10.001.429,50 dollar. Det tilsvarer pene 57,9 millioner kroner.

Søndag måtte hun gi tapt for Cristie Kerr i omspillet og endte på annenplass i LPGA-turneringen i Williamsburg, Virginia.

– Hadde en god uke. Spilte veldig bra i dag! Tøft å tape i omspill, skrev den norske golfstjernen på Twitter etter nederlaget. Hun gratulerte samtidig Kerr med seieren.

Annenplassen ga henne 687.000 kroner. Så langt denne sesongen har hun allerede spilt inn 3,67 millioner kroner, som gir henne tredjeplass på LPGA-tourens pengeliste.

I form

32-åringen har vist strålende form den siste måneden. Dette er resultatrekken hennes i de fire siste turneringene: 2-3-1-3.

Pettersen har vunnet elleve turneringer på LPGA-touren. Hun vant sin første tittel nettopp på banen i Williamsburg i 2007. Hun har 78 plasseringer blant de ti beste.

Denne sesongen står hun med én seier etter triumfen på Hawaii for to uker siden.

Omspill

En god sisterunde sendte «Tutta» i posisjon til å vinne turneringen etter at Kerr hadde ledet med to slag før den siste runden. Den norske jenta leverte fire birdier og kunne avgjort det hele på det 18. hullet, men bommet på putten fra 6-7 meter.

Som da Tutta vant på Hawaii, måtte det omspill til for å kåre en mester. Kerr tok føringen og kunne putte til en birdie som ville ha sikret amerikaneren seieren, men bommet fra kort hold. Omtrent fra samme avstand satte Pettersen sin putt, og begge endte på par.

På annet omspillshull slet Tutta og klarte bare en bogey. Dermed holdt det med par for Kerr, som vant for tredje gang på banen i Williamsburg.

Spenningen startet for alvor søndag da Pettersen overtok ledelsen i turneringen med en birdie på 14. hull, mens Kerr måtte tåle en bogey. Deretter gikk begge det 15. hullet på ett slag under par, før Kerr utlignet med nok en birdie på hull 16. (©NTB)