Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan de bli VMs store overraskelse

Slo Brasil og Argentina i kvalifiseringen, og skremte Italia i VM mandag.

ITALIA-PARAGUAY 1-1:

De kvalifiserte seg til VM ved å slå Diego Maradona, Lionel Messi og Argentina.

Tidligere i VM-kvalifiseringen slo de Brasil.

Nå skjønner vi hvorfor.

Imponerte
Mandag kveld viste Paraguay seg nemlig frem for fotballverdenen med en imponerende kamp mot Italia – de regjerende mesterne fra 2006. De gjorde det også på overbevisende måte. De forsvarte seg glimrende, og var lenge feilfrie defensivt.

I tillegg var de brukbare fremover da de først kom.

Sju minutter før pause var det også bedre enn brukbart. 27 år gamle Antolin Alcaraz, som er klar for Premier League og Wigan fra 1. juli, steg til værs på et frispark, banket Daniele De Rossi og Fabio Cannavaro i lufta, og headet ballen utagbart ned i hjørnet for Gianluigi Buffon.

Det holdt helt frem til 63. minutt. Paraguays keeper, La Liga-keeper Justo Villar, feilberegnet voldsomt på en corner, og på bakerste stolpe utnyttet Romas Daniele De Rossi feilen nådeløst.

Dermed endte kampen 1-1.

- Vi fortjente å vinne, og kamper som dette bør vinnes. Det er synd, sa Italia-trener Marcelo Lippi etter kampen.

- Men vi må bli bedre helt på topp. Vi hadde jo knapt skudd mot mål, la han til.

Her kan du se hvordan utviklingen i kampen var fra minutt til minutt.

Møter Nederland
Uavgjort betyr imidlertid fare for Italia videre i mesterskapet. 2. plassen fra denne gruppa, som også inneholder New Zealand og Slovakia, møter nemlig vinneren av Nederlands gruppe i 8. delsfinalen, og akkurat den kampen vil nok både Italia og Paraguay unngå. Samtidig vil en kamp mot Danmark, Japan eller Kamerun i 8. delsfinalen være overkommelig, og da er man raskt i en VM-kvartfinale.

Da er man fort den store VM-overraskelsen.

Paraguays gode prestasjon bør egentlig ikke komme som en gedigen overraskelse på noen.

Stjernebesatt
Spissparet mandag, Lucas Barrios og Nelson Valdez, spiller til daglig i Borussia Dortmund, og på benken mandag satt Manchester Citys Roque Santa Cruz og Benficas Oscar Cardozo. Bakover på banen er laget også besatt med en rekke spillere som til daglig spiller i Premier League, La Liga, Bundesliga og for noen av de beste lagene i Sør-Amerika.

Den eneste de virkelig mangler er kanskje Salvador Cabanas, spilleren som herjet i kvalifiseringen, men som ble skutt i hodet under et barbesøk tidligere i år.
Les også: Skjøt Messis overmann i hodet

Italia på sin side kjørte kampen i perioder, men slet med å skape sjanser. Dermed måtte de ta til takke med 1-1. For dem handler VM videre dermed om én ting - å prestere bedre enn Paraguay mot New Zealand og Slovakia – for på den måten å unngå Nederland i 8. delsfinalen.

PS. Italias førstekeeper, Gianluigi Buffon, ble byttet ut ved pause på grunn av ryggproblemer. Det er usikkert hvor lenge han er ute.

Kommentarer til denne saken