Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan Northugs Vegas-eventyr være over

- Han kan nektes innreise.

Petter Northug har lenge vært et kjent fjes i norsk poker, og skal også ha vært sammen med en kamerat fra dette miljøet da han søndag kjørte og krasjet bilen sin i beruset tilstand.

Northugs mest trofaste sponsor, Vi Menn, har tidligere tatt med seg langrennskongen til Las Vegas ved tre anledninger for å delta i pokerturneringer, og planen var å gjennomføre en ny tur for å delta på poker-VM i det amerikanske spillparadiset i sommer.

Nå kan imidlertid Northugs Vegas-eventyr være over.

Det er en kjent sak at USA er et vanskelig land å slippe inn i dersom man har blitt tatt for alvorlige ulovligheter, og med en fersk tiltale for promillekjøring på rullebladet, står Northug i stor fare for å få en eventuell visumsøknad avslått.

- Alle som er dømt for noe kriminelt eller har fått bøter fra politiet, med unntak av bøter for mindre alvorlige trafikkforseelser, må søke om visum for å kunne reise til USA. Alle søknader behandlers individuelt, og omstendighetene som tas med i betraktningen kan variere veldig fra sak til sak. Det er derfor vanskelig å si noe generelt. Ambassaden kan heller ikke kommentere enkeltsaker av personvernhensyn, sier Marit Andersen ved den amerikanske ambassaden i Oslo til Nettavisen.

Advokatnestor og Nettavisen-blogger John Christian Elden har tidligere sagt til Nettavisen at Northug kan risikere flere uker i fengsel for promillekjøringen, og forteller at den amerikanske ambassaden kan finne god grunn til å nekte 28-åringen innreise til USA.

- Innreise til USA kan nektes hvis man har begått en forbrytelse i strid med det de kaller «moral turpitude». En dom for promillekjøring vil ikke nødvendigvis være til hinder for innreise, men man må sende søknad til ambassaden i god tid, sier Elden til Nettavisen.

Ifølge Wikipedia kan «moral turpitude» beskrives som «atferd som anses i strid med samfunnets standarder for rettferdighet, ærlighet eller god moral».

Hittil har de fleste av Northugs sponsorer forholdt seg tause, men det er kjent at flere av dem, blant andre Vi Menn, er i krisemøter mandag for å avgjøre om de skal fortsette samarbeidet med Northug. Eiendomsmegler 1 Midt-Norge var den første til å offentliggjøre at de fortsetter sitt samarbeid med den skandaleomsuste langrennsløperen.

Vi Menn sier til TV2 at også de vil fortsette å være Northugs sponsor, men at de etter helgens hendelser ikke vil ta han med til Las Vegas i sommer likevel.

- Petter forstår at det ville være umusikalsk å sparke avgårde på guttetur etter dette, sier redaktør i Vi Menn og assisterende direktør i Egmont, Alexander Øystå.

Vi Menn har hatt en konkurranse gående hvor premier skulle være en guttetur for tre til Las Vegas sammen med Northug og russiske Alexander Legkov. Turen vil gå som planlagt, men altså uten Northug i reisefølget.

Kommentarer til denne saken