Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer en ny Laudrup!

To uker etter at Michael Laudrup ble kåret til tidenes beste danske spiller, debuterte 17 år gamle Mads Laudrup for FCK.

ÅRÅSEN (Nettavisen): LILLESTRØM – FC KØBENHAVN 1-1: Han er sønn av sin far Michael, og er heller ikke ulik i spillestil. Mot Lillestrøm fikk 17 år gamle Mads Laudrup sin ordentlige debut for Nordens kanskje beste fotballag, og både løp og ballbehandling tyder på at det ikke er noen feil med Laudrup-genene til landslagskapteinen for det danske U17-landslaget.

- Han er sønn av sin far, bekrefter FCK-trener Ståle Solbakken overfor Nettavisen.

- Bevegelsesmønsteret er veldig likt Michaels, og har alt av basisferdigheter, mener den gamle LSK-spilleren.

Michael Laudrup spilte 104 landskamper for Danmark, og ble i 2006 kåret til Danmarks beste spiller gjennom tidene. Unge Mads Laudrup fikk sin debut for FC København i en treningsturnering i mai, men er fortsatt et helt ubeskrevet blad på seniornivå. Solbakken innrømmer at det kan være tøft å skulle bli sammenlignet med sin far hele tiden.

- Han er tøff og klarer det, men må jo vurderes ut fra den han er.

- Foreløpig er han litt liten, og mangler noe både på gjennombruddskraft og fart over distanse, poengterer Solbakken, som likevel var godt for nøyd med talentets timelange innhopp.

Likevel advarer han mot å ha for store forventninger til det unge FCK-talentet.

- Det er langt fra dansk andredivisjon til Nou Camp, advarer den populære FCK-treneren.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris