Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer OLED-TV-ene

Etter et års venting kommer OLED-TV-en på markedet.

Ett år etter at LG og Samsung viste sine nye 55 tommer OLED-TV-er på CES i Las Vegas er det fremdeles ikke å oppdrive.

Men nå skjer det noe.

Noen dager før CES 2013 går av stabelen meldes det fra Korea at LG er på vei ut i det lokale hjemmemarkedet med de nye TV-ene.

Koster flesk

Det globale TV-markedet faller og LG ønsker å få fart på omsetningen. Prisen på 56.000 norske kroner vil nok monne litt, selv om det neppe er snakk om de store volumene på lenge.

Ifølge LG skal den nye OLED-modellen ut på markedet i Nord-Amerika, Europa og Asia i løpet av de neste tre månedene, så velbeslåtte nordmenn kan kanskje få en slik til jul.

Les også: Microsoft vil overvåke TV-seere

Når kommer Samsung?

Spørsmålet er hvor lang tid det går før storebror Samsung svarer på utfordringen. Det har jo vært ganske stilt der i gården etter lanseringen for et år siden.

Det jobbes nok ganske intenst der i gården også. Analyseselskapet iSuppli mener OLED vil vokse svært raskt når det tar av.

Riktignok spådde de et salg på 34 000 enheter i fjor, noe som ikke slo til, men de mener det vil bli solgt 2,1 millioner enheter i 2015.

Blir raskt billigere

Ifølge Bloomberg tror koreanske finansfolk at prisen på OLED-TV-er vil gå ned til halvparten eller litt over det i løpet av det kommende året, så litt is i magen er kanskje fornuftig.

Uansett: Følg med her på mandag. Da er vi på plass i Las Vegas for å få med alle årets OLED-nyheter.

Denne artikkkelen er først publisert på tu.no. Les også:

Dette er TV-standarden produsentene vil satse på

Neste generasjons TV-teknologi har fått navn

Dette blir elektronikktrendene i 2013

Her er RiksTVs nye PVR

Kommentarer til denne saken