Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer vinteren

50 norske skianlegg venter natursnø før helgen.

På topp ligger Røldal, med 77 centimeter snø meldt i løpet av de neste fire dagene.

Det store snøfallet ser ut til å komme på Vestlandet og i Nord-Norge, melder Skiinfo.no. Deres snøvarsel er basert på informasjon fra meteorologene hos StormGeo og er omregner nedbør til centimeter snø basert på blant annet temperatur.

Sjekk været der du bor

- God indikasjon

- Siden prognosene er basert på et værvarsel er det selvfølgelig ingen sikkerhet at det kommer så mye snø som det meldes om, og spesielt utfordrende er det nå rundt sesongstart med temperaturer som ligger tett på 0-tallet, sier Jens Løland i Skiinfo.no og legger til:

- Men snøvarselet gir en god indikasjon på hvor det skal komme snø og hvilke skianlegg som kan vente seg mest snø.

For mange av de største skianleggene er det varslet mer beskjedne mengder nedbør i form av snø. Beitostølen, Hafjell, Skeikampen, Kvitfjell og Oppdal kan få mellom ti go fem centimeter med natursnø til helgen.

Om det blir pudder i bakkene på Vestlandet avhenger av at temperaturene holder seg lave.

MinSpot.no: Få strømmen til innkjøpspris

- Det holder seg mildt på Vestlandet, forteller Kristen Myklebust Ravnestad på Storms nettsider. Meteorologen opplyser at temperaturen blir liggende på en åtte ni grader på onsdag, så nedbøren kommer som regn.

Uvær i vente

Sør- og Østlandet får også regn de neste dagene, med mest lengst sør. Før helgen vil nedbørområdet sveiper over hele landet. På Sør- og Østlandet vil denne nedøren komme som regn i lavlandet, men i fjellet er det lov å håpe på et hvitt dryss.

I tillegg til nedbør blir det også kraftig vind fram mot helgen, og torsdag kommer det til å blåse kraftig fra Lindesnes til Finnmark.

- Da kommer også et nytt og hissig lavtykk inn i Norskehavet, forteller Myklebust.

Han forteller at senteret går rett mot Lofoten, og Myklebust advarer mot storm nummer to i Nordland og Troms denne uken. Spesielt fredag kveld og lørdag kan det bli et skikkelig uvær. Lavtrykket har med seg mye nedbør til de tre nordligste fylkene. Den starter som regn, men går over til sludd og snø.

Følgende skianlegg har åpne bakker:

Kongsberg, Bjorli, Kvitfjell, Rauland - Vierli, Trysil og Strandafjellet. De tre sistnevnte holder åpent i helgene. Sjekk Skiinfos sider for å se når flere skianlegg har sesongstart.

Les også: Vintersportsnæringen kan forsvinne helt

Kommentarer til denne saken