Gå til sidens hovedinnhold

- Nå må dere snakke sammen

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) opprettet tirsdag eget koordineringsforum for vei- og togtrafikk.

- Dette er et permanent tiltak for å håndtere den løpende kontakten mellom aktørene. Det er enkelt sagt en beskjed til aktørene om at de må snakke sammen, sier Kleppa til Nettavisen.

Ikke begeistret
Og aktørene her er Statens vegvesen, Jernbaneverket, NSB, Ruter og Flytoget. Hun er ikke begeistret for mandagens forestilling i Oslo, der NSB sa seg overrasket over Statens vegvesens graving på E6 ved Furuset, et arbeid som parallelt med stengningen av Oslo S, ga store utfordringer i Oslo-trafikken.

Men arbeidet på E6 har vært planlagt i lang tid og skal fortsette som planlagt i sommer. Det samme gjelder stengningen av Oslo S. Med stans i togtrafikken, håper Jernbaneverket å få gjort unna på seks uker det de vanligvis bruker 18 måneder på.

Men Kleppas krav er at aktørene bedre forbereder trafikkavviklingen, og som strakstiltak blir framkommeligheten for buss bedret på E6 ved Furuset.

- Det skal bli bedre
- Arbeidet på E6 må gå sin gang. Det er arbeid som må gjøres, men framkommeligheten for buss skal bli bedre, sier Kleppa og minner om at trafikken gled langt bedre tirsdag. Hun har dermed et godt håp om at kaoset er over, selv om sommerens arbeid på vei og jernbane er til ulempe for mange mens det står på.

Samferdselsministeren sier hun ikke vil gripe inn i forhold til prising av togbilletter. Forbrukerrådet har sagt at full pris for togbilletten er urimelig når det nå blir forsinkelser på permanent basis i sommer, men Kleppa sier hun har forståelse for at det blir ekstrautgifter for operatørene som må sette inn buss for tog for å avvikle trafikken.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken