Gå til sidens hovedinnhold

- Nå må vi kalle ham Mr. Ace

Knut «Mr. Ace» Børsheim gjorde sin tredje hole in one på en måned. Og det på et par 4-hull!

OK. For puritanere var det ikke en reell hole in one, men mer om det siden.

Knut Børsheim kvalifiserte seg til Europatouren etter fabelaktig innsats i finalekvalet i Spania i desember.

Les saken: Får spise kirsebær med de store

Denne uken debuter han på Europatouren under Africa Open i Sør-Afrika. Og det er svært viktig å få en god start. Etter to turneringer i Sør-Afrika kommer nemlig en rekke turneringer der Børsheim ikke har høy nok ranking til å få være med.

Viktig med god start
Å spille inn noen penger i de første to turneringene er derfor viktig for å sikre seg bedre ranking og deltakelse i flere turneringer i løpet av året.

- Det er utrolig viktig. Tenker ikke så mye på det, men det er viktig. Spiller jeg bra, så blir det bra. Det er mye lettere å komme godt inn i det i stedet for å henge bakpå fra start, sier Børsheim til Nettavisen etter tirsdagens treningsrunde på East London Golf Club.

En runde som for øvrig inneholdt noe så sjeldent som en hole in one på et par 4-hull. Da Børsheim kom sammen med svenskene Pelle Edberg, Mikal Lundberg og Peter Gustafson til hull seks, som er et kort hul, på snaut 300 meter, ladet Børsheim toerjernet og dro til.

- Jeg slo toerjernet i nedoverbakke, og vi så ikke den gikk ifra utslagsstedet, men da vi kom til greenen fant vi ballen i koppen, forteller 24-åringen.

Hole in one skjer stort sett på par 3-hull som er de korteste hullene på en golfbane. På de lengre par 4-hullene er det meget, meget sjelden at ballen triller rett i.

Ikke helt ekte
Men slaget kan dessverre ikke registreres som en ekte hole in one. Børsheim hadde nemlig slått en ball ut i skogen på sitt første forsøk, og dermed var det andre utslaget i realiteten Børsheims tredje slag. Derfor bare en birdie i stedet for en albatross.

- Hva er det med deg og hole in ones?

- Jeg vet ikke. Jeg slår gode slag da. Jeg sier bare «ja takk» og håper jeg får spart noen til turneringen, flirer Børsheim.

Slaget skapte uansett oppstuss blant de andre deltakerne, som selvsagt også hadde lagt merke til de to essene under kvalifiseringen.

- Caddien hans sier at vi må kalle ham «Mr Ace» nå, skriver amerikanske Scott Pinckney på Twitter.

- Går an å kødde det til
Turneringen i Sør-Afrika er den første på årets Europatour, og er relativt liten med tanke på premiepenger og kvaliteten på startfeltet. Turneringen er et samarbeid mellom Europatouren og den sørafrikanske Sunshine Tour, og rundt halvparten av startfeltet er sørafrikanere.

- Banen er småtricky og liten. Det går an å score lavt, men det går også an å kødde det skikkelig til. Det er mye kratt utenfor fairwayene og greenene er små, forteller Børsheim.

Foran turneringen er Børsheim offensiv, men prøver å ikke være for resultatorientert.

- Jeg er overbevist om at jeg kan være der oppe. Men jeg har mine egne mentale mål. Det går ikke an å påvirke resultatet for mye. Da er det lett å bli skuffet. Spiller jeg bra er det ikke noen vist i å bli lei seg for en 25 plass sier Børsheim.

Børsheim har også ansatt en fast caddie, engelske John «Ronny» Robers, som tidligere har gått for storspillere som Simon Dyson, Mark Foster og Jeev Milka Singh.

- Jeg mener at man må bruke litt penger for å tjene litt penger, sier Børsheim.

Sikret seg sponsorer
Tiden etter kvalifiseringen i desember har 24-åringen brukt til avslapning og litt trening. Og til å sikre seg sponsoravtaler.

- Det ser ut til at jeg kan bli helt ferdig med det arbeidet i januar, sier Børsheim og forteller økonomien ikke vil sette noen begrensninger på hvor mange turneringer han kan spille.

Etter de to turneringene i Sør-Afrika blir trolig neste turnering for Børsheim Avnatha Masters i India i midten av februar, før touren returnerer til Europa i mars.

Den første runden av Africa Open begynner torsdag og Børsheim spiller de første to rundene med PH McIntyre og Brandon Pieters.

Utviklingen kan du følge direkte her fra torsdag.

Neste uke er det duket for Joburg Open i Johannesburg. Der skal også norske Espen Kofstad delta.

Kommentarer til denne saken