ENGLAND - UNGARN 2-1:

Engelske fans foran TV-en må ha fått et alvorlig flashback til Frank Lampards ikke godkjente mål mot Tyskland i VM etter 61 minutter av kampen mot Ungarn.

Husker du? Dommerskandalenes aften

Et innlegg fra Zoltan Gera traff Phil Jagielka forkjært, og ballen var på vei inn i nettet. Men Michael Dawson fikk strukket ut en laaaang fot i sin første landskamp og klarerte ballen på streken.

Det trodde alle, og det viser TV-bildene. Hele ballen var aldri over streken.

Ny diskusjon
Men, den franske dommeren Stéphane Lannoy fikk signalisert fra sin linjemann at ballen hadde vært inne, og godkjente målet.

- Det var ikke mål om du spør meg. Jeg hørte en del sukking da reprisen ble vist, sier keeper Joe Hart.

Sårene etter VM-fiaskoen så aldri ut til å gro, og diskusjonen om videodømming kommer til å skyte ny fart i England.

- Igjen er England ofre for en feilaktig dommeravgjørelse, bare uker etter Frank Lampards «spøkelsesmål», uttalte den engelske kommentatoren.

Dommer Lannoy ble «reddet» fra en masse bråk av Steven Gerrard som med to glitrende scoringer snudde kampen til seier for England. Først et glitrende plassert langskudd, så et dribleraid i feltet Maradona verdig i løpet av fire minutter.

Les også: Gerrard reddet Capello fra ydmykelse

Lettet Gerrard
- Det var en lettelse, for å være ærlig. Det var en vanskelig kamp etter VM, og å havne et mål under gjorde det ti ganger vanskeligere, sa Gerrard etter kampen.

Lettelsen viste Gerrard i intens jubelen etter scoringene. Det var viktig for ham å vise at landslaget faktisk betyr noe for de engelske spillerne.

- Noe kritikken etter VM har ikke vært rettferdig – at vi ikke bryr oss. Vi viste fansen og landet at vi bryr oss og elsker å spille for England.

Fornøyd Capello
Mest lettet av alle var kanskje landslagssjef Fabio Capello.

- Jeg er fornøyd med innsatsen. Vi spilte bra de første 30 minuttene, men de siste ti minuttene av første omgang var ikke så bra. Ungarn var kompakte og det var vanskelig å finne rom, sa Capello etter kampen.

Se høydepunkter fra kampen her:

HTML EMBED