TROMSØ - ROSENBORG 2-4:

Både Tromsø og Rosenborg har blitt tippet høyt i årets Tippeliga, og mandag møttes de to lagene til dyst i ekte nordnorsk snøvær. De vanskelige forholdene burde kanskje ha passet vertene best, men på den kritthvite Alfheim-matta var det likevel trønderne som imponerte mest.

Les også: RBK-helt kan droppe landskamp

Forrige sesong slet Rosenborg voldsomt med å omsette sjansene, men mot Tromsø var de dødelig effektive. Ikke én, ikke to, men tre ganger fant de nettmaskene i løpet av første omgang. Det tredje målet skulle riktignok aldri vært godkjent, men akkurat det må dommer Tom Henning Øverbø ta på sin kappe.

Etter hvilen pyntet trønderne ytterligere på resultatet, og selv om hjemmelaget satte inn en sluttspurt, holdt Rosenborg unna. I det som i utgangspunktet var en jevn og morsom fotballkamp, var det til slutt gjstene som kunne reise hjem med både storseier og tre nye poeng.

Dermed topper de Tippeliga-tabellen etter to serierunder med 6 poeng og 7-2 i målforskjell. Tromsø på sin side, har fått en tung start på sesongen. Etter to kamper har de bare ett poeng og ligger med det fjerde sist på tabellen.

- Dette var deilig
RBK-trener Erik Hamrén var naturlig nok storfornøyd med seieren, men mener det fortsatt er altfor tidlig å si noe om hvor effektive Rosenborg kommer til være utover i sesongen.

- Dette var deilig. Det var en veldig spesiell kamp, der vi har stor uttelling i første omgang. Tromsø hadde faktisk like mange sjanser, sier svensken til TV 2 Sporten.

- Etter 2 kamper kan vi ikke si så mye om hvordan sesongen vil utarte seg, men kampen mot Tromsø var en bra test. De er gode, og vi kan takke Rune (Jarstein) for at vi hang med i starten.

Trenerkollega Per-Mathias Høgmo var av naturlige årsaker ikke like munter etter kampen. Tromsø-sjefen mente forsvarstabber ødela for hjemmelaget.

- Det kjennes ikke bra å gi bort fire mål. Vi kom godt i gang, men så får vi to i mot, og deretter må vi jage hele veien. Forsvarstabber gjorde det vanskelig for oss i dag.

- Spillerne gjør som planlagt i dag, og vi kommer til gode sjanser. Det er dessverre enkeltdetaljer som gjør at RBK får de fire målene. Det er bare å gratulere med seieren.

Effektive Rosenborg
Tromsø gikk hardt ut i snøføyka hjemme på Alfheim, og i løpet av kampens ti første minutter skapte de en rekke gode sjanser. I løpet av en voldsom kanonade headet Miika Koppinen like utenfor fra god posisjon, mens Helge Haugen skjøt via en RBK-forsvarer og like over.

Nærmest var det likevel Joel Lindpere som kom. Vingen fra Estland fyrte av fra rundt 16 meters hold, og ballen hadde retning mot mål. En god Rune Almenning Jarstein fikk imidlertid en hånd på kula og slo den i stanga og ut. RBK slapp med skrekken.

Mens hjemmelaget misbrukte sine sjanser, var Rosenborg dødelig effektive, og etter et drøyt kvarter tok de ledelsen mot spillets gang. Alexander Tettey kom seg så vidt foran Tore Reginiussen, og med en lang tå tuppet han ballen forbi Sead Ramovic og inn i mål. En kalddusj for Tromsø.

Feilaktig selvmål
Og som om dette ikke var nok, ti minutter senere sørget Marek Sapara for å doble ledelsen. Et elendig Ramovic-utspill havnet hos Per Ciljan Skjelbred, som kombinerte fint med Tettey, før han la inn mot Sapara. Slovaken gjorde ingen feil og bredsidet ballen i nota.

Fem minutter før pause ble nedturen komplett for Tromsø. Trond Olsen slo en corner, og inne foran mål satte Helge Haugen ballen i eget mål. TV-bildene viste imidlertid at Tromsø-spilleren ble både dyttet og holdt i trøya av Vadim Demidov, og derfor burde scoringen aldri vært godkjent.

Til hvilen sto det likevel 3-0 i trøndernes favør. Tungt å svelge for et hjemmelag som hadde vært fult på høyde med gjestene fra Trondheim gjennom store deler av omgangen.

Alt gikk RBKs vei
Lagene hadde bare så vidt kommet på banen etter pausen før Tromsøs målvakt på ny måtte plukke ballen ut av nettet.

Skjelbred skaffet gjestene et frispark på kanten av 16-meteren, og Marek Saparas forsøk slo i Tromsø-muren, og inn i feltet. Der var Vadim Demidov våkent frampå og satte ballen i mål. Alt så ut til å gå RBKs vei på Alfheim.

Etter dette kom Tromsø litt mer med i kampen igjen, og i det 61. minutt kom Morten Moldskred nær redusering. Kevin Larsen slo flott inn fra kanten, og Jarstein slo ballen rett i beina på Moldskred. Spissen fyrte av, men Demidov blokkerte mesterlig til corner.

Satte inn sluttspurt
13 minutter før full tid skulle vertene likevel få sitt trøstemål. Kevin Larsen slo et frispark inn i feltet, og der raget Miika Koppinen høyest i duell med Rade Prica. Den tidligere RBK-stopperen kunne enkelt heade ballen forbi Jarstein og inn til 1-4.

Og nå fikk vertene for alvor opp farten. Like etter kom Sigurd Rushfeldt alene igjennom, og Vadim Demidov la veteranen i bakken. Rushfeldt var imidlertid i offside, men dommeren pekte likevel på straffemerket. Rushfeldt tok seg selv av straffen, og plutselig sto det 2-4 på Alfheim, med sju minutter igjen å spille.

Sluttspurten kom imidlertid for sent, og da dommeren blåste for full tid var det Rosenborg som kunne slippe jubelen løs.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).