Gå til sidens hovedinnhold

- Nå skal vi slå RBK

Knut Tørum har fått en god start på 2010, men drømmestart blir det ikke før etter seier mot Rosenborg.

START - SANDEFJORD 2-0:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Start vant fullt fortjent søndagens kamp mot et tannløst Sandefjord etter mål fra Christer Kleiven og et selvmål av Rune Hansen. Det var en fornøyd Start-trener Nettavisen snakket med etter at dommer Tom Henning Øvrebø hadde blåst av eliteseriens første kamp på Sør Arena.

- Det er en tett kamp med mange dueller. Vi har noen spillere som etter hvert klarer å ta ned ballen og spille litt fotball, og da er vi gode. Vi har de største sjansene og vinner fortjent. Hadde vi vært heldige, hadde vi scoret et par mål til i dag også, forteller Tørum.

- Passer oss perfekt
Tørum understreker viktigheten av å gjøre en god start i Tippeligaen.

- Det betyr nesten alt i det store og hele. Presterer man bra, spiller man på seg selvtillit, og ikke minst er det viktig å få med seg poeng, så man får betalt for de jobbene man har gjort.

Nå vil Tørum ha tre nye poeng i neste runde mot Rosenborg.

- Det passer oss perfekt å møte Rosenborg nå. De skal slås på Lerkendal.

En gjennombruddsmann?
Christer Kleiven har hatt en god vinteroppkjøring, og mange har spådd at han skal få sitt gjennombrudd i årets eliteserie. Mot Sandefjord scoret kristiansanderen ett mål og var god på Starts midtbane.

- Vi vinner 2-0 og det er viktig å få en god start på sesongen. Det blir mye dueller og lite finspill, men når vi tør å ta ned ballen og spille langs bakken er det ingen tvil om hvem som er best.

Kleiven er like offensiv og optimistisk som Tørum før det som er regnet som landets beste lag står for tur i neste runde.

- Det er jeg alltid. Vi tar med oss mye positivt fra denne kampen, og gleder oss til vi skal opp til Lerkendal og spille mot Rosenborg. Vi går for å vinne hver kamp.

- Bare å jobbe videre
Like optimistisk stemning er det trolig ikke i Sandefjord-garderoben. Laget til Patrick Walker har kun scoret fire mål på de siste ni kampene, og savnet av Erik Mjelde (Brann) og Malick Mane (skadet), som sto for 19 av Sandefjords mål i fjor, er merkbart.

- Er du bekymret?

- Vi vil gjerne score mer, det har jeg sagt hele tiden. Det er ikke til å unngå at det blir fokus på det nå. Det er bare å jobbe videre og håpe at det løsner, sier Walker.

- Blir det forandringer i Sandefjord-troppen før vinduet stenger 31.mars?

- Man vet aldri. Vi får se om det skjer noe.

- Hvem skal score målene deres fremover?

- Hvem som helst. Det «skiter jag i», avslutter en skuffet Sandefjord-trener.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken