Gå til sidens hovedinnhold

Nå smiler hun ikke lenger

Hun skulle kvitret morgenfrisk på telefonen i TV-reklamen til alle ut 2009. Nå har Christina mistet jobben i opplysningen 1881.

- 1881 må bare våge å vise den reklamen en eneste gang til. Da klikker jeg!, sier Christina Steffensen til Nettavisen.

I fjor sommer spilte hun inn reklamefilmen «Morgenrush» for opplysningen 1881. Nå ser vi ikke Christina på TV lenger.

(Se video nederst i saken.)

Legges ned
Reklamen ble vist for første gang i høst, og Christina fikk bekjed om at den skulle sendes ut 2009. Det slipper hun.

Torsdag denne uken fikk nemlig hun og de 76 andre ansatte ved 1881 i Sortland beskjed om at avdelingen skal legges ned.

- Jeg har ikke lyst til at reklamen skal vises når jeg ikke er ansatt der lenger. Dersom det skjer, vil jeg kontakte ledelsen og be dem stoppe den, sier Christina, som først sto frem i Bladet Vesterålen med saken, som tidlligere har skrevet flere artikler om nedleggelsen.

- Filmen stanset.
Nå forsikrer 1881 at Christina Steffensens blide åsyn ikke lenger blir å se på TV.

-Reklamefilmen ble stanset rett før det var et faktum at avdelingen på Sortland skulle legges ned. Vi ønsker ikke å eksponere folk som ikke jobber hos oss. Vi skjønner jo også det å miste arbeidsplassen sin er en stor belastning, sier Guri Wormdahl, kommunikasjonssjef i 1881 til Nettavisen.

- Så Christina Steffensen slipper å klikke?

-Ja , hun slipper det. Det skulle bare mangle. Vi ønsker selvfølgelig ikke å eksponere tidligere ansatte. Vi forstår at de som mister jobben er i en tung situasjon, vi hensyntar det., sier Wormdahl

- Krise
Fra 1. juni står Christina og de andre uten jobb på Sortland-avdelingen.

- Det blir nesten krise i regionen når såpass store bedrifter legges ned. Det er en liten plass, og det gjør det enda vanskeligere. Det er ikke mange jobber å gå til i disse dager, og de som finnes har ofte ikke fulle stillingsprosenter. Det er en nødvendighet for at hjulene skal kunne gå rundt.

Christina var på feire da hun først fikk beskjed om at det kom til å skje store forandringer i bedriften. Da beskjeden så kom om nedleggelse torsdag denne uken, var det nærmest en lettelse å endelig få et svar.

- Tung dag
- Det har vært vanskelig å sitte på jobb disse dagene. Ventetiden etter at jeg kom hjem fra ferie og hvordan stemninge blant de ansatte bare har blitt verre og verre, har gjort at ventetiden er verst. Så det var godt å få et svar, selv om det var et negativt svar. Men det var en veldig tung dag, forteller hun.

Hun regner med at hun skal finne seg en ny jobb, selv om hun tror det kan ta noe tid.

- Jeg tror det er verre for de i 40-50 årene, og det er de jeg synes mest synd på.

HTML EMBED
Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken