Gå til sidens hovedinnhold

Nå snakker vi Skogheim-effekt

HamKam knuste Løv-Ham i 1. divisjon.

HAMKAM – LØV-HAM 5-0:

Vegard Skogheim fikk ikke akkurat den drømmedebuten han håpet på da HamKam bare spilte uavgjort 1–1 borte mot Hønefoss i forrige serierunde.

Hamar-laget har fått en litt tung start på årets sesong i 1. divisjon, og hadde derfor håpet at Skogheims inntreden som trener, for sparkede Arne Erlandsen, skulle gi full effekt.

Søndag ble det imidlertid klart at Skogheim-effekten bare var litt forsinket. Hjemme mot Løv-Ham slo nemlig de hvite og grønne ut i full blomst, og regelrett valset over laget som så sent som torsdag slo Start ut av cupen, etter en svært dramatisk straffesparkkonkurranse.

Perlescoring av Kienast
Målfesten startet allerede etter 19 minutter spill, da Marius Gullerud fant Markus Ringberg med et hjørnespark, og svensken kunne enkelt kaste seg fram og stange hjemmelaget i føringen.

Ti minutter senere sørget Roman Kienast for ny jubel på Briskeby. Østerrikeren driblet seg fram til rundt 20 meter, før han sendte i veien et knallhardt skudd som smalt i nettet til side for keeper.

Dermed kunne HamKam gå til pausen med en velfortjent 2-0-ledelse. Det var nemlig vertene som hadde styrt kampen fullstendig, mens Løv-Ham hadde fint lite å varte opp med i finværet.

Utnyttet returer godt
Og etter hvilen skulle dominansen bare fortsette. Vegard Bjerke ordnet HamKams tredje mål i det 51. minutt, da han satte returen fra et Tommy Øren-skudd i nettet bak keeper Kim Deinhoff.

Den samme Tommy Øren var også involvert i 4-0-målet bare noen minutter senere. Spissen knallet et frispark i tverrliggeren, og denne gangen var det Marius Gullerud som tok godt vare på returen.

Spikeren i den berømte kista var det Roman Kienast som fikk æren av å slå inn. Adem Güven fant spissen med et innlegg, og østerrikeren hamret inn sluttresultatet på halv volley.

HamKam klatret med dette opp til en sjetteplass på tabellen, med 17 poeng fra 12 kamper. Løv-Ham okkuperer en niendeplass, ett poeng bak sine overmenn fra Hamar.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken