VIKING - MOLDE 4-1: Det var bare Rosenborg som presterte bedre enn Molde i Tippeligaen forrige sesong. Denne sesongen gjør de fleste det.

Molde tapte åtte av 30 seriekamper i 2009, men har på elleve kamper i 2010 allerede tapt fem ganger.

- Tabellen lyver ikke, men det har også vært noen rare hendelser bak resultatene. Dette var et stygt tap, det var det, men det var nok det første stygget tapet. Det er en helt ny tropp i Molde i 2010 i forhold til 2009. Det tar litt tid. Vi kan ikke bare tro at vi skal gå ut og spille ut Viking på bortebane, sier trener Kjell Jonevret til TV 2 Sporten.

Tok ledelsen
Mandag scoret sølvguttene til Kjell Jonevret før sju minutter var spilt. Et hjørnespark fra Magne Hoset endte opp i beina på Aksel Skjølsvik, som fra én meters hold ikke kunne unngå å score mål.

Ledelsen glapp like før pause, da Patrik Ingelsten utlignet med sitt femte seriemål for sesongen.

Situasjonen til Molde ble ikke bedre av at Djiby Fall måtte forlate kampen halvveis på grunn av smerter i siden.

Jonevret savner jo allerede viktige Makhtar Thioune, av mange kåret til Tippeligaens beste spiller forrige sesong. 25-åringen fra Senegal gjorde fire mål og ni målgivende på 26 kamper i 2009, men har bare vært på banen i to seriekamper denne sesongen.

Viking mistet for øvrig Stefan Gislason allerede etter tre-fire minutters spill, da islendingen pådro seg trolig en strekk i leggen.

Etter en times spill satte Viking inn 2-1 gjennom Indridi Sigurdsson, som prøvde både én og to ganger før han endelig lyktes med sitt tredje forsøk på å få ballen forbi Jan Kjell Larsen.

Smarte frispark
Like etterpå hadde Björn Runström en kjempemulighet til å utligne, da han befant seg mer eller mindre alene med Rune Jarstein, men svensken klarte ikke å overliste den tidligere Rosenborg-keeperen.

3-1-målet kom etter et smart frispark fra Alexander Ødegaard på venstrevingen. 29-åringen slo ballen lavt og knallhardt inn i feltet, og i den andre enden sto Birkir Bjarnason plutselig med ballen i beina foran et åpent mål.

Islendingen nølte ikke med å sette inn sitt tredje mål på tre kamper.

Ti minutter før slutt punkterte Håkon Skogseid kampen da han headet inn 4-1. Også dette målet kom etter et godt frispark fra Alexander Ødegaard.

Viking klatrer
Viking har etter en treg start, med kun én seier på sine seks første kamper, klatret opp til sjetteplass. Det er bare tre poeng opp til Rosenborg og andreplassen. Molde befinner seg på tolvteplass med tolv poeng.

- Denne seieren betyr veldig mye. Vi får hengt oss litt med lagene i toppen. Det er viktig for fortsettelsen, mener Indridi Sigurdsson i Viking.

Lagkamerat Birkir Bjarnason sier til TV 2 Sporten at Viking må regnes med blant medaljekandidatene.

- Ja. Det er dét som har vært målet hele tiden, poengterer islendingen.

Viking har fortsatt ikke tapt en seriekamp på hjemmebane i 2010, mens Molde har til gode å vinne på bortebane.