Gå til sidens hovedinnhold

Nå tør hockeygutta å snakke om det

- Vi har en mulighet, sier profil.

Det var få sure miner etter 1-2-tapet i Norges tredje kamp i ishockey-VM. Det gode spillet mot Sverige ga nemlig økt tro på en overraskende kvartfinale i Minsk.

Norge kom til mesterskapet som en dumpekandidat, men spillerne har hatt nok mot og vinnervilje til å kapre seks poeng på de første tre kampene. Mot svenskene viste de igjen at selve spillet heller ikke er så verst.

- Vi ofrer oss hele tiden for hverandre, og vi sparer ikke på kruttet. Jeg synes vi gjorde en knallmatch. Jeg er veldig stolt over å spille på dette laget, sier backen Jonas Holøs, som var på isen i hele 32.25 minutter tirsdag.

For første gang i mesterskapet tør han og lagkameratene å snakke om kvartfinaleplassen som alle drømmer om.

- Jeg vet ikke om dette (Sverige-møtet) var den avgjørende kampen. Sverige er det sterkeste laget i gruppa sammen med Canada. Vi går jo for å vinne hver kamp, og jeg tror vi kan ha mulighet for en kvartfinale.

- Da vi kom hit var målet å holde seg i gruppa, og nå har vi vunnet to av tre kamper. Vi må jobbe videre med det vi har gjort og lyktes med, så håper jeg vi kan vinne flere, sier Holøs til NTB.

Nær
At Norge var nær å ta poeng mot Sverige, er det liten tvil om. Sondre Olden scoret målet som sendte de norske iskrigerne i ledelsen, og både han og lagkameratene hadde muligheter til å gjøre 2-0 og senere 2-1.

- Jeg hadde troen i dag. Vi ledet 1-0, og det kunne fort blitt mer, sa Olden til NTB.

- Vi spilte bra i forsvar og klarte å holde dem på utsiden. Jeg synes også vi turte litt mer i dag og holdt på pucken. Det er mye som er positivt, og det får vi ta med oss, la 21-åringen som neste sesong skal spille for svenske Brynäs til.

- Kan slå de fleste
Også Olden tror det er muligheter for å vinne flere kamper i VM. Seier mot Slovakia onsdag vil sende Norge et langt steg mot kvartfinale. Også 17. mai-kampen mot Frankrike blir viktig.

- Når vi spiller så tight mot Sverige og holder oss inne i kampen hele veien, kan vi gjøre det mot alle lag. Svenskene er blant favorittene til å vinne gull. Nå vet vi at vi kan slå de fleste i gruppa hvis vi bare er tålmodige i forsvarsspillet og satser på kontringer.

1-0-målet satte han trygt i buret bak Anders Nilsson. NHL-keeperen sto litt langt ute da Olden fikk fri vei mot mål. Dermed valgte han å finte ut Sveriges sisteskanse.

- Jeg kom vel rett fra boksen. Pucken kom mot meg, og da var det bare å snu seg andre veien. Man får ikke sånne sjanser så ofte, og da er det bare én tanke i hodet: Å score. (©NTB)

Kommentarer til denne saken