SOTSJI (Nettavisen): Norge har hatt et varierende OL i langrennssporet, men kan glede seg over å være mesterskapets beste langrennsnasjon.

Likevel erkjenner landslagstrener Trond Nystad at herrene på distanselaget ikke har levert bra nok resultater i Sotsji.

Nå varsler langrennssjef Åge Skinstad endringer i den norske langrennssatsingen før neste sesong, i håp om å optimalisere elitesatsingen framover.

- Vi skal garantert gjøre endringer. Det er for tidlig å si noe om de nå. Men jeg har mye mer tro på endringer enn utskiftninger, sier Skinstad til Nettavisen etter søndagens femmil i Sotsji.

- Vi må få OL på avstand, og snakke med folk som har vært enda tettere på løperne enn jeg har vært, sier Skinstad.

Landslagssjef Vidar Løfshus' kontrakt går i utgangspunktet ut etter sesongen, men Skinstad klar på at han ønsker å fortsette med Løfshus som landslagssjef i årene som kommer.

- Vidar fortsetter. Jeg ønsker at han skal være med i mer enn én OL-periode til, sier Skinstad til Nettavisen.

- Vil flytte juniorsatsingen
Skinstad har allerede planen klar for hvordan han skal legge til rette for at Løfshus kan kan konsentrere seg enda mer om elitesatsingen.

- Vi skal styrke utviklingsavdelingen vår. For at Vidar kun skal ha landslagsjobben, er det viktig at juniorsatsingen flyttes over til en slags utviklingsavdeling, sånn at det blir enda spissere det som legges under landslagssjefen, forklarer Skinstad.

Han har allerede signert en ny avtale med skiforbundet, og har bestemt seg for å fortsette etter VM i Falun i 2015.

- Jeg har bestemt meg for å være med etter 2015. Jeg lærte litt av Ole Gunnar Solskjær, og har tegnet en rullerende avtale, som vi skal se på hvert år, sier Skinstad.

- Nådd målet
Det var med litt blandede følelser den norske landslagsledelsen oppsummerte OL for Nettavisen, etter at det kun ble fjerdeplass på femmila søndag. De hevder imidlertid at de er fornøyde med OL sett under ett.

- Vi har nådd målet om å være beste langrennsnasjon. Jeg har sagt at i et dårlig mesterskap tar vi tre gull, mens med maks uttelling tar vi seks. Nå har vi fem og vi har innfridd. Vi har hjulpet olympiatoppen med å nå sine mål, og vi er veldig godt fornøyd. Dagen i dag var sånn sett en bonusdag, sier Løfshus til Nettavisen.

- Men én bronse på distanserenn for herrene i OL, er det bra nok?

- Om det er bra nok eller ikke, svarer jeg ikke på nå. Men vi hadde selvsagt trodd på et annerledes utfall da vi gikk inn til mesterskapet, sier Løfshus.

Ser fram mot Falun
Ut ifra uttalelsene til de norske utøverne etter søndagens femmil, er det ingenting i veien med motivasjonen framover for blant andre Petter Northug.

- Det lover ikke bra for konkurrentene mine, det her, sa nordmannen etter å ha gått inn til en 18. plass søndag.

Nå fortsetter sesongen med verdenscup i Lahti, Drammen og Oslo, før den avsluttes i Falun i midten av mars.