Gå til sidens hovedinnhold

Nå vil hun bli like rå som Heidi Løke

Lillesøster følger i fotsporene til verdens beste strekspiller.

HTML EMBED

SOGNSVANN (Nettavisen): I løpet av noen år har strekspilleren Heidi Løke utviklet seg til å bli blant verdens beste håndballspillere.

Det store gjennombruddet kom da Løke reiste hjem fra Danmark og sluttet seg til Larvik HK. Der var hun med å vinne Champions League i 2011.

Heidi Løke er søster av Frank Løke, som også har lang fartstid som strekspiller på herrelandslaget. Dette er imidlertid ikke de eneste sluggerne i Løke-familien.

- Nye utfordringer
I Storhamar finner vi nemlig Lise Løke, også hun strekspiller. Neste sesong skal lillesøster Løke også spille for Larvik, og 28-åringen tror oppholdet kan gi henne samme utviklign som det storesøster hadde i perioden 2008 til 2011.

- Det tror jeg. Der får jeg spille sammen med flere gode spillere, i mange posisjoner, og det er det som skal til for å heve seg som håndballspiller, sier Løke til Nettavisen.

- Jeg har spilt i Storhamar i mange år nå, og utviklet meg mye der, så nå ser jeg fram til å komme til Larvik, få nye utfordringer og nye folk å konkurrere med, sier hun.

28-åringen legger ikke skjul på at hun har lært mye av storesøster Heidi.

- Jeg har lært utrolig mye av henne, og spesielt av treningsinstillingen hennes. Hun har en helt rå evne til å ville bli god. Hun gjør meg motivert til å ville bli god selv, sier Løke.

- Der har hun faktisk lært meg utrolig mye. Heidi har en vinnerskalle som få andre har, sier søsteren.

- Vi er like
De to Sandefjord-jentene er like på både og utenfor banen, om vi skal tro lillesøster Lise.

- Vi er begge kontringssterke. Begge har et bra etthåndsmottak. Så er vel Heidi hakket hvassere enn meg i forhold til vendinger, forteller 28-åringen.

- Det med vendinger er noe jeg jobber mye med for å bli råere på selv. Forsvarsmessig er vi nok like. Utenfor banen liker vi begge å tulle og le, forteller lillesøster.

- Har du noen gang vært bedre enn Heidi?

- Nei, jeg synes vel egentlig ikke det. Det var en stund Heidi var bakspiller, og jeg strekspiller, men bortsett fra det så har hun nok alltid vært hakket hvassere, sier Løke.

På landslaget
Lørdag og søndag kan Lise Løke få muligheten på landslaget da Norge møte Sør-Korea til to kamper i Gjøvik Fjellhall. Hun vet likevel at veien til fast plass på laget er tøff.

- Jeg må vise at jeg er god nok internasjonalt, også mot bedre motstand enn i Postenligaen. Jeg må vise meg fram på denne samlingen, og kanskje får jeg muligheten senere.

- Hva krever Thorir Hergeirsson av deg?

- Jeg må nok vise at jeg kan spille godt i internasjonale matcher. Det er det inntrykket jeg har fått. Jeg skal prate mer med Thorir i løpet av samlingen, så får jeg nok vite litt mer da.

Kampene mot Sør-Korea spilles altså i Gjøvik Fjellhall lørdag og søndag denne uken.

Kampene spilles 16.45 (lørdag) og 17.00 (søndag). Norge stiller kun med spillere fra de nasjonale ligaene til oppgjøret.

P.S. Lise Løke ble onsdag kåret til årets linjespiller i den norske Postenligaen. Izabela Duda fra Oppsal ble årets spiller i Norge på kvinnesiden.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken