Den norske K2-ekspedisjonen hadde tre mål i møte med verdens farligste fjell: Få alle fire vel ned, komme hjem som bedre venner – og at én skulle nå toppen.

For Rolf Bae – Cecilie Skogs ektemann – ble turen fatal da han ble tatt av et isras under nedstigningen 1. august.

- Hvordan har Cecilie Skog det nå?

- Veldig preget
- Hun har det fysisk greit, men er veldig preget av ulykken og ser frem til å finne roen hos sine nærmeste i Stavanger, sier pressekontakt Simen Mørdre til Nettavisen.

Returen for Skog, Øystein Stangeland (39) og Lars Nessa (29) har startet, uten Bae som blir liggende igjen i fjellet han drømte om å bestige.

Les også: «Rolf er borte, uansett hva vi gjør»

Fred og ro
Mørdre forteller at Baes enke og turvenninne ønsker fred og ro i tiden som kommer:

- Tiden gir henne mulighet til å jobbe gjennom sorgen, så kan hun selv få tenke gjennom hva hun vil si etterhvert. Vi skal støtte henne så godt vi kan.

Cecilie Skog nådde toppen sammen med Lars Nessa som de første nordmenn i historien.

Les også: Verdens dødeligste kvinneklubb

Simen Mørdre skulle selv ha vært med på K2-turen og kjenner både Bae og Skog godt.

Hjem så fort som mulig
- Cecilie får nå hjelp av gode venner, deriblant Bjørn Sekkesæter, som i tillegg til å være venn, er flink til å ta seg av praktiske gjøremål, forteller Mørdre.

Håpet er å få Skog hjem så fort som mulig:

- Det er en del praktisk som må ordnes i forbindelse med Baes dødsfall, men vi håper å få henne hjem til Stavanger så fort det lar seg gjøre, sier pressekontakten.

- Hvorfor skal denne ulykken politietterforskes?

- Alle som skal klatre, skal ha en spesialtillatelse til å gjøre det. Når så mange omkommer i en ulykke, vil jeg tro politiet vil sjekke om det er noe som kan gjøres bedre til neste gang, avslutter Mørdre.