Gå til sidens hovedinnhold

- Naboer i området ønsker ikke å være alene om kvelden

Kidnappingssaken i Lørenskog:

Rolf Arne Letvik ble bedt om å holde lokk på kidnappingssaken som har preget nabolaget.

LØRENSKOG (Nettavisen): Onsdag omtalte Romerikes Blad nyheten om at milliardærkonen Anne-Elisabeth Falkevik Hagen var blitt bortført mot sin vilje.

Hagen er gift med milliardæren Tom Hagen som har slått seg opp på strøm og eiendom. Paret bor i en enebolig i Fjellhamar i Lørenskog kommune, cirka 15 km øst for Oslo.

Flere av naboene har vært kalt inn til avhør av politiet, etter at Falkevik Hagen ble bortført mot sin vilje, men ingen har i detalj fått vite hva saken egentlig dreide seg om.

Les også: Rådet familien til ikke å betale løsepenger

- Ønsker ikke å være alene om kvelden

Én av naboene, Rolf Arne Letvik, skjønte at det dreide seg om en alvorlig sak.

- Det har vært aktivitet her, spesielt i huset. Det er kriminalteknikere som har gjort grundig arbeid der over flere uker. Det har vi fått med oss. Og det var noe av det jeg reagerte på. Da jeg kom hjem etter å ha vært på hytta tidlig i november, skjønte jeg at det ble lagt ned en stor innsats fra politiets side inne i boligen, sier Letvik til Nettavisen.

Det som nå etterforskes som en kidnappingssak har vært en strengt hemmelig politioperasjon. Sivilt politi var på eiendommen og i huset ved en rekke anledninger, og de kjørte til og fra huset med falske bilskilter.

Les mer: Politiet håper nye tips vil føre bortføringssaken videre

Nettavisen er kjent med at boligen er blitt grundig gjennomsøkt og at politiet har en teori om at Falkevik Hagen skal ha blitt bortført fra badet på enten på morgenen eller formiddagen onsdag 31. oktober. På dette tidspunktet var hennes ektemann Tom Hagen på jobb.

- For min egen del føler jeg meg ikke engstelig. Men jeg kjenner til at både eldre og yngre mennesker oppe i gaten har vært engstelige siden de ble kjent med dette. Det preger jo naboene mine oppover her, sier Letvik.

- Jeg er kjent med at det er personer i området her som ikke ønsker å være alene på kveldstid. For det er jo knyttet stor usikkerhet til hva som er skjedd. Også fordi politiet ikke har bidratt til å gi noe informasjon. Det er ikke til å unngå at det har vært spekulasjoner om hva som er skjedd. Det er mange her som har vært engstelige.

Les også: Flere kidnappinger med krav om løsepenger i kryptovaluta

Krav om løsepenger

Kidnapperne skal ha fremmet krav om å få utbetalt ni millioner euro, cirka 86 millioner kroner, i løsepenger. Kravet var at pengene skulle betales i kryptovaluta. Politiet har oppfordre den pårørende familien om ikke å utbetale noen penger.

Les også: Politiet har ikke fått livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen

Flere naboer Nettavisen har snakket med har vært skeptisk til at politiet har holdt lokk på saken, og bedt naboer om å holde den hemmelig.

- Vi fikk, for å si det forsiktig, en sterk anmodning om ikke å fortelle noen om situasjonen som var her. Selv stilte jeg politiet et spørsmål ganske tidlig om hvorfor de ikke gikk ut og meldte «Lisbeth» (kallenavn på Anne-Elisabeth, red. anm.) savnet, slik at de fikk publikums hjelp. Jeg sa til dem at jeg forstår at de vil bli utsatt for et medietrykk, men jeg mente å få publikums hjelp, som er vanlig, langt på vei vil oppveie det kjøret politiet fikk, sier Letvik oppgitt.

- Men de fortalte at de hadde gode grunner til å legge lokk på saken.

Onsdag omtalte Nettavisen nyheten om at politiet stoppet alle turgåere i umiddelbar nærhet til huset til ekteparet Hagen. De fikk også med seg et ark med informasjon.

Politiet vil gjennomføre nye vitneavhør nå som det er offentlig kjent at Falkevik Hagen trolig er bortført og noen krever løsepenger for henne.

Les også

Ber kidnapperne om livstegn fra Anne-Elisabeth

Politiet har fått en rekke tips

Etter offentliggjøringen onsdag av at 68-åringen ble bortført 31. oktober i fjor har politiet fått en rekke tips.

Nå som politiet i Øst politidistrikt har gått ut med informasjon i saken, kan de også avhøre mulige vitner det ikke tidligere har vært mulig å snakke med.

– Vi kan spørre om ting vi tidligere ikke kunne, nemlig informasjon om det aktuelle tidspunktet eller dagene forut fra det området hvor den straffbare handlingen fant sted. Det er helt naturlig å identifisere vitner og avhøre vitner. Det har vært vitner vi har latt måtte vente til saken skulle bli offentlig kjent, sier politiinspektør Tommy Brøske til NRK.

Les også

Norsk livvaktselskap: - Vi er litt naive i Norge

Hagens ektemann, kraftmilliardær Tom Hagen, skal ifølge VG ha kontaktet politiet etter bare noen timer. På grunn av faren for kvinnens liv, har både politiet og pressen hittil lagt lokk på saken.

Onsdag valgte de likevel å bryte stillheten etter å ha jobbet i det skjulte i flere uker.

– Vi har utfordringer. Dette er en svært krevende sak, og vi har behov for informasjon, sa Brøske.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs