Gå til sidens hovedinnhold

Naboer tapte mot flyplasstøy

Bare tre av 223 naboer til Oslo Lufthavn på Gardermoen får erstatning for verditap og redusert livskvalitet på grunn av støy fra flyplassen.

De øvrige naboene må betale mange millioner kroner i saksomkostninger, melder NTB.

De 223 naboene saksøkte i fjor flyplassen med krav om erstatning for verditap på boligene på grunn av støy.

Oslo Lufthavn vinner
Eidsvoll tingrett har behandlet et utvalg på 26 av eiendommene, og kommet fram til at Oslo Lufthavn dømmes til å betale erstatning til tre av eierne på mellom 100.000 og 250.000 kroner.

Oslo Lufthavn står likevel igjen som den store vinneren i rettssaken, ettersom naboene må betale både flyplassens saksomkostninger på 3,1 millioner kroner og egne saksomkostninger, skriver Romerikes Blads nettutgave.

Tingretten sier i dommen at utviklingen mot dagens tilstand måtte kunne påregnes av naboene som etablerte seg i flyplassens nærområde etter at flyplassens bruk etter krigen hadde «satt» seg.

- Ikke forutsigbart
Naboene hevdet under rettssaken at dagens støy ikke var forutsigbar før Stortingets vedtak 8. oktober 1992 om at hovedflyplassen skulle legges til Gardermoen.

Oslo Lufthavn hevdet på sin side at dagens trafikk var forutsigbar fra den første flyplassmeldingen der Gardermoen ble nevnt i 1973.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant