Gå til sidens hovedinnhold

Nadal hjelper Real Mallorca

Wimbledon-mester og Real Madrid-supporter Rafael Nadal har kjøpt seg inn i Real Mallorca.

Nadal er en av de aller største idrettsstjernene i Spania, og vant nylig den mest prestisjetunge tennisturneringen av dem alle – Wimbledon.

Nå er han også blitt medeier i en fotballklubb. Torsdag offentliggjorde Real Mallorca at 24-åringen har kjøpt aksjer i klubben som sliter økonomisk.

- Det er en ære å hjelpe Real Mallorca, og jeg vil hjelpe dem så godt jeg kan, sier Nadal til klubbens hjemmeside.

Nevø av fotballstjerne
Tennisstjernen er født i Manacor på ferieøya, og onkelen er Miguel Angel Nadal – tidligere Barcelona- og landslagsforsvarer.

- Jeg er stolt over å være en del av dette nye prosjektet satt sammen av lokale personer fra Mallorca, og jeg er veldig fornøyd med å ha Laudrup som ny trener og som et ansikt utad, sier Nadal.

Michael Laudrup ble i forrige uke klar som ny trener for klubben, og dansken har fortsatt stjernestatus i Spania etter å ha spilt på både Real Madrid og Barcelona.

Enorm gjeld
Klubben fra ferieøya endte på en solid femteplass i serien forrige sesong, hvor de mistet fjerdeplassen som ville gitt kvalifisering til mesterligaen da Sevilla scoret på overtid i den aller siste serierunden. Femteplassen gir spill i Europa-ligaen hvor de blant annet kan møte Liverpool.

Mallorca sliter som mange andre klubber tungt økonomisk, og gjelden er godt over en halv milliard kroner. Klubben har gått inn i frivillig administrasjon, og er nylig overtatt av et konsortium ledet av den tidligere treneren Llorenc Serra Ferrer, skriver FourFourTwo.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken