Gå til sidens hovedinnhold

Nadal hjelper Real Mallorca

Wimbledon-mester og Real Madrid-supporter Rafael Nadal har kjøpt seg inn i Real Mallorca.

Nadal er en av de aller største idrettsstjernene i Spania, og vant nylig den mest prestisjetunge tennisturneringen av dem alle – Wimbledon.

Nå er han også blitt medeier i en fotballklubb. Torsdag offentliggjorde Real Mallorca at 24-åringen har kjøpt aksjer i klubben som sliter økonomisk.

- Det er en ære å hjelpe Real Mallorca, og jeg vil hjelpe dem så godt jeg kan, sier Nadal til klubbens hjemmeside.

Nevø av fotballstjerne
Tennisstjernen er født i Manacor på ferieøya, og onkelen er Miguel Angel Nadal – tidligere Barcelona- og landslagsforsvarer.

- Jeg er stolt over å være en del av dette nye prosjektet satt sammen av lokale personer fra Mallorca, og jeg er veldig fornøyd med å ha Laudrup som ny trener og som et ansikt utad, sier Nadal.

Michael Laudrup ble i forrige uke klar som ny trener for klubben, og dansken har fortsatt stjernestatus i Spania etter å ha spilt på både Real Madrid og Barcelona.

Enorm gjeld
Klubben fra ferieøya endte på en solid femteplass i serien forrige sesong, hvor de mistet fjerdeplassen som ville gitt kvalifisering til mesterligaen da Sevilla scoret på overtid i den aller siste serierunden. Femteplassen gir spill i Europa-ligaen hvor de blant annet kan møte Liverpool.

Mallorca sliter som mange andre klubber tungt økonomisk, og gjelden er godt over en halv milliard kroner. Klubben har gått inn i frivillig administrasjon, og er nylig overtatt av et konsortium ledet av den tidligere treneren Llorenc Serra Ferrer, skriver FourFourTwo.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken