Gå til sidens hovedinnhold

Nadya fikk åttlinger

Nadya Suleman (33) som nylig fødte åttlinger, forteller at hun var ensom under oppveksten.

Amerikanske Nadya Suleman fikk enorm medieoppmerksomhet verden over da hun fødte åttlinger i forrige måned. I tillegg viste det seg at hun hadde sekslinger fra før av.

Torsdag kveld brøt hun tausheten og stilte i et intervju med den amerikanske TV-kanalen NBC. TV-intervjuet skal sendes på luften først på mandag, men nyhetsbyrået AP har fått tilgang til et utdrag.

Assistert befruktning
Begge graviditetene ble til ved hjelp av assistert befruktning, og 33-åringen forteller at hun kompenserer for en ensom barndom.

- Det var alltid min drøm å ha en stor familie. Jeg lengtet etter en viss kobling og tilknytning til en annen person, noe jeg savnet under oppveksten, sier Suleman.

Hun forteller også at hun slet med selvfølelsen og led av et identitetsproblem i barndommen.

- Når jeg ser tilbake på barndommen min, så innser jeg at den ikke var funksjonell. Den var ganske dysfunksjonell, men hvem sin barndom er vel ikke det? sier Suleman.

Ifølge offentlige dokumenter som nyhetsbyrået AP har fått tilgang til, skal 33-åringen ha lidd av depresjoner i flere år. Det skyldes at hun ble skadd under opptøyer på et mentalsykehus der hun jobbet i 1999.

Videre avslører andre helserapporter at leger konkluderer med at Suleman faktisk hadde en lykkelig barndom, men ble rammet av depresjon i voksen alder.

Forsøkte å bli gravid i syv år
Suleman har lidd tre aborter og to svangerskap utenfor livmoren. Og 33-åringen forteller til NBC at hun forsøkte å bli gravid i syv år før hun tydde til assistert befruktning.

Da dette viste seg å være en suksess, klarte hun ikke å stanse, noe som resulterte i 14 barn.

33-åringen bor hjemme hos foreldrene sine sammen med sekslingene, mens åttlingene som ble født ni uker for tidlig, befinner seg fortsatt på sykehus.

Folk ble overveldet da de fikk høre om Sulemans åttlinger, men etter hvert ble den nybakte moren møtt med mye kritikk.

Det skjedde da media fikk greie på at Suleman allerede hadde sekslinger fra før, og hadde blitt gravid via assistert befruktning.

Fertilitetseksperter har reagert med sjokk og vantro da det ble kjent at 33-åringen hadde fått implantert åtte av sine egne frosne embryoer. Ifølge medisinske retningslinjene bør ikke en kvinne i Sulemans alder få implantert mer enn to embryoer.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken