Gå til sidens hovedinnhold

- Nakkeskudd og bakholdsangrep

Tidligere daglig leder i Byåsen, Per Jørgensen, fyrer løs mot det sittende regimet. Se video.

(Se et utdrag av slakten i videovinduet over.)

Se hele intervjuet på TV 2 Sumo

Håndballklubben Byåsen må starte neste sesong med fire minuspoeng fordi håndballforbundet mener den gamle ledelsen har rotet med økonomien.

Et underskudd på 178 000 kroner - reelt sett nærmere en million - ble for mye for forbundets revisor å svelge.

Samme dag gikk nåværende styreformann Geir Sivertsen ut og varslet mulig søksmål mot Jørgensen og styreformann Tore Strømøy.

- Svært merkelig, mener Jørgensen.

Han har særdeles lite til overs for måten klubben nå blir styrt på.

- Dette må jeg si: I mine år som både toppspiller i Rosenborg og Srindheim - som ansatt i Rosenborg - har jeg aldri vært borti maken til ensrettet kritikk, sier Jørgensen til TV 2 Sporten torsdag.

Angriper Haltvik
Han frykter ikke for ettermælet i det norske sportsmiljøet.

- Folket on næringslivet i denne byen er ikke så dum at de ikke ser hva som er gjort, refser den avgåtte daglige lederen.

Aller mest er han sint på Trine Haltvik, som på TV og i lokale medier har gått rett i strupen på Jørgensens styre av klubben.

- (Kritikken fra Haltvik) skuffer meg aller mest. Trine Haltvik har jeg hele veien hatt et veldig godt forhold til. Da jeg leste om dette, tenkte jeg først at hun måtte være feilsitert. Men når det blir poengtert enda tydeligere på TV, da blir jeg skremt. Jeg er meget skuffet over at det er mulig, sier en sjokkert Jørgensen.

Og fortsetter tiraden:

- Det var ikke akkurat dekket bord da jeg kom i 2004, heller. Vi hadde ikke eget kontor, engang. Det var ingen økonomi, ingen sponsorer. Kun DNB var inne. Det var også spillerflukter på gang og det fantes ikke kontrakter signert med spillerne, hevder Jørgensen.

- Stolt
Han er snarere stolt over den jobben han har foretatt siden 2004.

- Vi startet med blanke ark og fikk på plass en stall til en verdi av rundt fem-seks millioner kroner, samt sponsorer til fem millioner. Vi har hatt tusen tilskuere i snitt og billettinntekter på en million kroner.

- Vi har nådd Champions League to år på rad og nådde europacupfinalen nå nylig. Er det en dårlig jobb? spør Jørgensen retorisk.

- Da tar jeg av meg hatten for dem som skal gjøre den bedre - på vegne av hele det gamle styret, sier Jørgensen.

- Men tar du noen som helst form for selvkritikk?

- Ja, involvering av andre har vi for eksempel ikke vært gode nok på. Alle gjør feil - mange feil. Men vi har gjort det til det beste for spillere og klubb og vært veldig redelig hele veien, påstår Jørgensen.

Ler av søksmål
At Geir Sivertsen nå truer med søksmål, har han ingen forståelse for.

- He-he, jeg må bare flire. Det er ikke måten å ta vare på dem som har bygget noe opp, raser Jørgensen.

- Dette er nakkeskudd og bakholdsangrep. Det er så gale at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Det hele er utrolig skuffende.

- Det er bekymringsfullt for fremtiden til klubben at en formann kan gå ut slik, mener han.

Og retter en pekefinger mot dem som nå driver klubben:

- Jeg hadde ikke turt å sitte i et styre hvor man risikerer å bli saksøkt av sine egne. De er historieløse når de fyrer løs på en klubb som var nummer fem, seks og fire i serien før vi overtok. Det er ikke akkurat veldig sterke prestasjoner. Vi har skapt et topplag, mener Jørgensen.

- Lek med tall
- Vi har hentet hjem Vigdis Hårsaker, Camilla Herrem og Tonje Nøstvold, og fikk signert Gøril Snoroeggen, Marte Snoroeggen og Kjersti Beck som var på vei bort i november 2004. Uten det hadde klubben kanskje vært nedlagt, mener den gamle Byåsen-sjefen, som avfeier det økonomiske rotet som «lek med tall».

- Man kan ikke lyve vekk tall. Det er helt på trynet å si at Tore Strømøy lyver. Vi inviterte revisor på årsmøtet, vi, hevder Jørgensen, før han avslutter:

- Vi har ingenting å skjule.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai