Gå til sidens hovedinnhold

Nani med bisarr scoring mot Spurs

- Det var klar hands, konkluderte Spurs-manager Harry Redknapp etter det bisarre målet på Old Trafford.

MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 2-0:

Det gjensto fem minutter av oppgjøret mellom Manchester United og Tottenham da Nani satte ballen i mål. Nettkjenningen ble først annullert, men etter at dommer Mark Clattenburg hadde tatt en prat med linjedommeren, som opprinnelig annullerte målet for hands, kunne jubelen slippe løs, til Tottenhams store fortvilelse.

Hele situasjonen var i grunn bisarr.

Nani hadde først ropt på straffespark da han ble holdt i trøya inne i feltet, men Clattenburg lot seg ikke overtale. Tottenham-keeper Heurelho Gomes gjorde seg klar til å spille ut fra mål, og trodde tydelig at dommeren hadde blåst. Det hadde han imidlertid ikke, og mens Gomes tok seg god tid, dyttet Nani ballen inn i det åpne målet. Dermed var United oppe i 2-0 i storkampen.

- Det var klar hands
Det skal imidlertid nevens at Nani tok ballen med hånda etter at han hadde gått i bakken, og slik sett burde faktisk Tottenham ha hatt frispark i situasjonen rett før den merkelige scoringen.

- Først var jeg sikker på at det var straffe. Men dommeren blåste aldri i løpet av situasjonen. Det virket som Tottenham-keeperen trodde det hadde blitt blåst frispark, sier Darren Fletcher.

- Så lenge det ikke var blåst så er ballen fortsatt i spill. Derfor har Nani også all mulig rett til å sette den ballen i mål, sier skotten.

Tottenham-manager Harry Redknapp var uenig.

- Det var en klar hands der. Dommeren hadde ikke sett det, men linjemannen hadde jo tydeligvis det. Vi skulle så absolutt hatt frispark der og målet skulle aldri vært godkjent, sier Redknapp.

Scoret mål nummer 1000
United gikk rett i angrep på Old Trafford og allerede etter to minutters spill smalt det i stolpen fra Ji-Sung Park.

Sørkoreaneren var imidlertid ikke den eneste som var interessert i å vite av hva slags kvalitet stålverket på Manchester Uniteds hjemmebane var av. Rafael van der Vaart var også nysgjerrig.

Nederlenderen spilte en meget solid første omgang for Spurs og fikk mye rom å boltre seg på, og nykommeren hadde en finger med i det meste gjestene skapte de første 45 minuttene.

Avslutningene var også farlige og etter ni minutter fyrte den tidligere Real Madrid-spilleren av fra rundt 22 meters hold og ballen smalt i stolpen til side for keeper Edwin van der Sar.

Også formspilleren Gareth Bale skapte problemer for vertene og var som vanlig aktiv ute på sin venstre kant. Etter 21 minutter stjal waliseren ballen fra Rio Ferdinand, men avslutningen ble stoppet av van der Sar. Hadde bale kikket opp hadde han sett at Rafael van der Vaart ventet i god posisjon inne foran målet.

United var heller ikke ufarlige og etter en halvtimes spill steg Nemanja Vidic til værs. Nani slo et hardt firspark inn foran mål og den serbiske stopperen vant duellen og stanget inn ledermålet.

Dette var mål nummer 1000 på Old Trafford i Premier League.

Nærmest utligning før pause var det Luca Modric som var. En corner fra van der Vaart ble slått ut til kroaten, som fyrte løs. van der Sar var imidlertid med på notene og reddet mesterlig.

United holdt stand
Andre omgang startet ganske rolig og kampen var en periode preget av en rekke feilpasninger hos begge lag. United hadde av naturlige årsaker også trukket seg litt lengre tilbake i banen.

Gareth bale var imidlertid ikke fornøyd med tap på Old Trafford, og etter 60 minutter satte waliseren fart. Han passerte et par mann og avsluttet mot mål fra litt spiss vinkel. Like utenfor.

Javier Hernandez har vist seg som en flittig målscorer for United denne sesongen, og i det 69. minutt var meksikaneren på farten. Gjennomspillet fra Nani var bra og skuddet hadde også potensial, men Gomes vartet opp med en god redning.

Begge lag fortsatte å skape farligheter, og Tottenham kastet blant annet inn Roman Pavlutjsenko og Peter Crouch i jakten på en utligning, men Uniteds forsvar holdt unna og sikret poengene.

På tampen fikk United altså sitt andre mål da Nani satte ballen forbi en forfjamset Gomes. Tottenham-spillerne protesterte, men uten nytte. Luca Modric fikk for øvrig gult kort for protestene.

Dette betyr at United er oppe på en tredjeplass med 20 poeng fra 10 kamper, fem bak Chelsea, mens Tottenham forblir på 15 poeng, noe som holder til en femteplass på tabellen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken